Hoe zorg je voor je imitatie bontjas?

Ben jij fan van bontjassen maar vind je het eigenlijk niet meer van deze tijd om er een aan te schaffen? Dan sta je daar zeker niet alleen in. Gelukkig zijn er nu genoeg imitatie bontjassen die niet van echt te onderscheiden zijn. Of je nu een imitatie bontjas zoekt voor vrouwen of juist een imitatie bontjas heren, er zijn online en in de winkel genoeg exemplaren te vinden. Wel is het belangrijk om je imitatie bontjas goed te verzorgen. Hoe doe je dat?

Imitatie bontjassen zijn vaak gemaakt van polyester. Dit moet je goed verzorgen, want het is zonde om je jas na één seizoen weer te moeten weggooien. Zelfs als je een imitatie bontjas heren goedkoop hebt gekocht, is het aan te raden om er wel goed mee om te springen. Je kunt deze jassen gewoon in de was doen. Kijk goed in het label van de jas op hoeveel graden je kunt wassen. Ook is het verstandig om je imitatie bontjas alleen te wassen. Dus zonder andere kledingstukken erbij. De imitatie bontjas is namelijk gevoelig voor andere stoffen. Loop het risico dus niet!

Een andere tip is om je imitatie bontjas binnenstebuiten in de wasmachine te stoppen. Zo blijven de meest kwetsbare vezels – die meestal aan de buitenkant zitten – het beste beschermd. Daarnaast is het verstandig om een speciaal wasmiddel aan te schaffen voor je imitatie bontjas. Er zijn speciale wasmiddelen voor deze stoffen op de markt. Het liefst spoel je de imitatie bontjas in koud water en laat je de wasmachine niet zelf centrifugeren. In plaats daarvan wikkel je de natte jas na het wassen direct in één of twee dikke handdoeken die goed absorberen. Wanneer je jas weer droog is schud je hem even goed op zodat het oude volume van je jas weer terugkeert. Zo is hij weer snel zo gloed als nieuw!

Voordelen

Toch heeft het dragen van een imitatie bontjas vele voordelen ten opzichte van een echte bontjas. Niet alleen morele voordelen, maar ook voordelen qua verzorging van de bontjas. Echt bont is namelijk populair bij ongedierte als motten. Je loopt hier dus sneller de kans dat je jas wordt aangevreten. Hier heb je bij een imitatie bontjas geen last van, omdat ongedierte niet aan polyester gaat knagen.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen