spotjes badkamer

Een spotlight op de spotlights

Vroeger als kind droomde ik er altijd van om beroemd te worden. Een grote ster, bekend door de hele wereld heen en niemand die mij niet kende. Of het nou als actrice, zangeres, danseres of prinses was, dat maakte toen (en nu nog steeds eigenlijk) niet uit. Ik kon een hele show voorbereiden in mijn kleine slaapkamer, compleet met outfit changes en een microfoon op batterijen, zo’n grote neppe plastic microfoon waardoor je stem vervormd wordt.
Ik zette dan stoelen neer voor de badkamer waar mijn ouders en zusje op konden zitten terwijl ik in de badkamer klaar stond. Ik koos de badkamer omdat deze inbouwspotjes voor in de badkamer had, de perfecte plek om iets op te voeren omdat ik de lichten kon dimmen als ik begon of als het pauze was. Als het mijn time to shine was, draaide mijn vader de spotjes helemaal open. Hier oefenden we wel eens mee; ik vond vroeger namelijk dat hij dit niet geleidelijk aan genoeg deed. Als mijn act was afgelopen na twee minuten, dertig seconden of drie kwartier, klapten mijn moeder, vader en zusje allemaal heel hard en draaide mijn vader de spotjes weer uit. Een perfecte show, every time.

Nu ik groot ben (maar nog steeds niet helemaal volwassen) heb ik in mijn eigen huis in mijn eigen badkamer ook spotjes laten installeren. Wat de boer niet kent dat vreet ‘ie niet, zeggen ze wel eens, maar wat de boer wél kent en fijne herinneringen aan heeft, laat hij opnieuw installeren. Sowieso is een badkamer een fijne plek om spotjes in de te hebben, zowel als de keuken. Ik zal je uitleggen waarom; na een lange dag werken ga je ook nog boodschappen doen. De kinderen zeuren, je hebt hoofdpijn en ontzettende behoefte om even te ontspannen in je eentje. Je besluit een bad te nemen. Je hebt in je badkamer alleen fel tl-licht van bovenaf. Je kijkt, naakt, in de spiegel en er valt je van alles op aan je lichaam. Het licht is te vel voor je ogen en je kan in bad niet lekker ontspannen.
Of: je gaat met je geliefde in bad. Er staan kaarsjes, bruisballen en lekkere geurtjes klaar. Je dimt het licht een beetje, creëert een romantische sfeer. Een heerlijke avond.

Klinkt dit net zo goed voor jou als het klinkt voor mij? Denk dat zelf aan spotjes in de badkamer.

Geef een reactie