Tips voor gezonde ogen!

Zelfverzorging, of ook wel self-care genoemd, zien we steeds vaker voorbij komen op social media. Hierin wordt veelvuldig gesproken over het beter zorgen voor onszelf vanuit zelfliefde. We hebben tenslotte maar één lichaam en als die op is houdt het een beetje op. Tegenwoordig kan je natuurlijk wel aan jezelf laten sleutelen maar toch, het liefste wil je het redden zonder al die tools. Jezelf gezond houden is een breed begrip en kan gaan over verschillende aspecten van het lichaam. De gezondheid van de ogen is echter een thema die we nog niet zo vaak voorbij hebben zien komen en daarom delen we in dit blog graag wat waardevolle tips met je!

Ogen en licht

Onze ogen helpen ons om dingen te kunnen waarnemen. Dit onderdeel van ons lichaam is klein maar er toch een bewonderenswaardig constructie te noemen. Niet alleen de verschillende vliezen zijn bijzonder maar vooral de manier waarop onze ogen in hun totaliteit werken en samenwerken met alle onderdelen. Zo nemen ze de omgeving waar maar ze draaien en verscherpen ook het beeld zodat het voor ons een begrijpbaar iets wordt. Hiervoor hebben ze echter wel licht nodig. Het licht komt voornamelijk van de zon maar ook van lampen, computers, telefoons en ga zo nog maar even door. Ondanks dat we dit licht nodig hebben is het ook belangrijk dat we onze ogen hier in meer of mindere mate tegen schermen. Zo is het dragen van een zonnebril bijvoorbeeld zeer aan te raden als de zon langdurig schijnt. Echter deze zonnebril dat wel kunnen en een kwalitatief goede zonnebril kopen is dan ook zeer belangrijk. Ook wanneer je veel thuis of om kantoor aan het werk bent kan een bril van grote waarde zijn. Een bril kan namelijk ook blauw licht blocken, wat weer afkomstig is van onze beeldschermen.

Ogen en beeldschermen

Niet alleen het licht van d beeldschermen kan ervoor zorgen dat onze ogen achteruit gaan qua gezondheid maar ook de beeldschermen zelf. Wanneer we op een beeldscherm kijken moeten onze ogen meer moeite doen. Ze zullen meer inspanningen moeten leveren en daarom zijn hoofdpijn ook veel voorkomende klachten van mensen die te lang naar hun beeldscherm staren. Naast het dragen van een speciale bril dit blauw licht tegenhoudt is het ook belangrijk om regelmatig even van je beeldscherm weg te kijken. Zo geef je, je ogen even de kans om te ontspanning.

Ogen en voeding

Is een goede zonnebril voor heren of dames en af en toe even wegkijken voldoende om je ogen gezondheid te houden? Nee, zeker niet! Ook je voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Het is algemeen bekend dat het eten van wortels goed is voor je ogen. Nu komt dit niet perse door de wortel zelf maar wel door de hoge dosis vitamine A die een wortel bevat. Eet daarom genoeg groente met vitamine A om je ogen gezond te houden. Ook vitamine B12 kan een waardevolle toevoeging zijn omdat deze vitamine een grote rol speelt in de zuurstofvoorziening.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen