Knus en gezellig verwarmen doe je met een pelletkachel

Is het je ook al opgevallen dat steeds meer mensen een pelletkachel kopen en op die manier afstappen van de klassieke houtkachel of zelfs van centrale verwarming? Kunnen genieten van een gezellige warmtebron spreekt veel mensen aan en dat verklaart, samen met de vele andere voordelen, het stijgende aantal pelletkachels die we in woningen aantreffen.

Genieten van sfeervolle warmte

Pelletkachels geven de ruimte meteen een sfeervolle warmte en dit terwijl de kachel toch elektrisch geregeld wordt. Anders dan bij centrale verwarming waarbij het enige tijd duurt voor je het lekker warm krijgt of bij een houtkachel die je eerst nog brandend moet zien te krijgen, heb je hier per direct een heerlijke warmte die door middel van de ingebouwde ventilatoren door de hele ruimte heen gaat. Ideaal voor de koude winterdagen, maar ook op koelere herfst- en lentedagen zul je ongetwijfeld genieten van deze kachel.

Tot 50% besparen op je energiefactuur

In tegenstelling tot zo goed als alle andere energiebronnen is de prijs van pellets al enkele jaren zo goed als onveranderd gebleven. Afhankelijk van het soort kachel en je verwarmingsgedrag is het mogelijk om tot 50% te besparen. Leuk weetje is, dat je van pellets nauwelijks as overhoudt. Gemiddeld genomen is de terugverdientijd van een pelletkachel zo'n drie jaar.

Altijd warm in je woning precies op het moment dat jij dat wil

Een groot voordeel aan pelletkachels is dat ze programmeerbaar zijn. Je hebt gezellig brandend vuur op ieder moment dat jij dat wil. Nooit meer in een kil en koud huis thuiskomen of opstaan, geef toe dat het aantrekkelijk klinkt. De nieuwere generatie pelletkachels zijn zelfs met een app op je smartphone te bedienen, wat het je nog zoveel makkelijker en comfortabeler maakt.

Jouw bijdrage aan milieuvriendelijker verwarmen

De hoeveelheid uitgestoten CO2 bij verbranding is in het geval van pellets precies dezelfde hoeveelheid als de boom tijdens zijn cyclus heeft opgenomen. Omdat er geen extra CO2 meer wordt toegevoegd, kunnen we hier spreken van een CO2 neutrale manier van verwarmen. Omwille van dit CO2 neutrale aspect kun je bij de aankoop van een pelletkachel ook in aanmerking komen voor het ontvangen van een premie, vraag hier zeker naar.

Optimale veiligheid

Het zal je misschien verbazen, maar de kachelpijp van een pelletkachel wordt nooit zo warm als die van een houtkachel en de kans op een schoorsteenbrand is bovendien zo goed als onbestaand. Tel daarbij op dat de verschillende veiligheidsinstellingen en -maatregelen ervoor zorgen dat de kans op koolmonoxidevergiftiging nihil is en je hebt een volkomen veilige manier van verwarmen, zonder dat je aan comfort hoeft in te leveren.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen