De voordelen van het upgraden van je auto software

Wist je dat jouw auto vol zit met software? Deze software wordt onder andere gebruikt voor het aansturen van de auto én voor extra functies zoals bijvoorbeeld het regelen van de hoeveelheid brandstof in de benzinetank. Toch wordt, bij de meeste auto fabrikanten, de software niet optimaal toegepast. Dit betekent dat je auto meestal meer mogelijkheden, en meer vermogen, heeft dan je in eerste instantie denkt. Dat is natuurlijk zonde want iedereen wil toch het beste uit zijn auto halen? Dus waarom zou je niet de software van jouw auto niet upgraden? In dit artikel lees je alles over de voordelen van het updaten van je auto software. Ben je benieuwd, en ben je op zoek naar meer informatie? Bekijk dan eens de site van professionele bedrijven zoals bijvoorbeeld EQ Performance.

Chiptuning

Het upgraden van de software in je auto noemen we ook wel chiptuning. Dit betekent dat men de programma's van je auto software bewerkt, aan de hand van gemeten waarden. Deze waarden verschillen per auto én per model. De meeste software programma's zijn begrensd door de fabrikant. Deze begrenzing ligt echter ver van de daadwerkelijke maximale belasting van de automotor. Dit betekent dat er dus nog veel ruimte is om de automotor te chiptunen. Deze upgrade brengt geen schade toe aan jouw auto. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de motor beschadigd raakt. Chiptunen gebeurt altijd binnen de maximale belasting van de automotor, zodat je veilig de weg op kunt.

Snelle reacties van je auto

Het effect van chiptuning is meestal direct zichtbaar, onder andere in snellere reacties van je auto. Denk bijvoorbeeld aan een snellere acceleratie wanneer je optrekt, en je hebt meer power door de toename in het aantal pk's. Het resultaat van chiptunen is dat de motor soepeler, rustiger en efficiënter draait. Door het chiptunen van je automotor, kun je optimaal gebruik maken van het vermogen van je auto. Dit kan helaas wel snellere effecten hebben op de slijtage van bijvoorbeeld je autobanden en de remmen. Het is slim om daar wel rekening mee te houden.

Minder brandstof nodig

Door optimaal gebruik te maken van het vermogen van je auto, zorg je ervoor dat je minder brandstof gebruikt. Dit komt onder andere doordat je auto minder toeren hoeft te maken voor het optrekken. De hoeveelheid brandstof die je bespaart, is volledig afhankelijk van het model van je auto. En maak je geen zorgen. Chiptunen is volledig legaal in Nederland, zolang je binnen de aangegeven maximale begrenzing van je auto blijft. Daarnaast is het upgraden van je auto software veilig én betrouwbaar. Zolang het werk natuurlijk wordt uitgevoerd door professionals.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen