Bestelbus nemen voor je bedrijf: waar moet je allemaal aan denken?

Als je een bedrijf hebt en veel onderweg bent, is het ideaal om je eigen vervoersmiddel te hebben. Neem je daarbij ook nog eens veel spullen mee? Dan is een bestelbus een perfecte keuze! Van klusser tot videograaf: er zijn verschillende beroepen te bedenken waarbij zo’n bus een uitkomst vormt. Pak de aanschaf van de bus voor je bedrijf direct goed aan – op déze aandachtspunten kun je letten.

Verzekering voor bedrijfsauto’s

Hoewel je er misschien liever niet aan wilt denken, kun je maar beter op alle situaties zijn voorbereid: een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt schade krijgen aan je bedrijfsauto. Of het nu gaat om inbraak, kortsluiting of schade door het weer, zorg voor een goede bedrijfswagenverzekering. Bestelbussen zijn helaas vaak doelwit van inbraak, waar je jezelf voor kunt indekken. Er zijn uiteenlopende verzekeringen om uit te kiezen: bedenk daarom wat er het best bij jouw situatie past. Met een verzekering bestelbus ga je met een veilig gevoel de weg op. Dat maakt het net een stukje prettiger om in je bus rond te rijden! Zorg daarom dat je de verzekering tijdig regelt.

Type bus voor je bedrijf

Misschien heb je al direct een perfecte bus op het oog, maar het kan ook zo zijn dat de zoektocht wat langer duurt. Schrijf op wat jouw wensen en eisen zijn aan de bestelbus. Hoe meer spullen je wilt meenemen, hoe groter de bus moet zijn. Denk daarnaast aan de hoogte: is een hoge bus relevant, bijvoorbeeld als je meubels of grote bedrijfsmaterialen moet kunnen vervoeren? Ook de voorkant van de bus speelt een rol. Wil je bijvoorbeeld met twee of drie personen plaats kunnen nemen in de bus? Bepaal verder of je op diesel of benzine wilt rijden, en houd daarbij ook de milieuzones in je achterhoofd.

Bestelbus naar wens inrichten

Met het type bus ben je er nog niet helemaal. Het is vervolgens namelijk tijd om de bus naar wens in te richten! Dit kun je zelf doen, of uit handen geven. Het is een optie om de bus grotendeels gelijk te houden aan het basisontwerp, maar je kunt juist ook over een op maat gemaakt interieur nadenken. Ook hierbij ligt het er weer aan hoe je de bus gaat gebruiken. Mocht je vaste apparatuur hebben, dan kun je eraan denken om ingebouwde bakken in de bus te plaatsen, zodat alles hier precies in past. Om maar een voorbeeld te noemen! Je kunt daarnaast gaan voor kasten voor gereedschap, of een dubbele bodem om extra spullen mee te kunnen nemen. Hoe preciezer je de inrichting van de bus aanpakt, hoe praktischer deze is in gebruik. Daar heb je elke werkdag weer profijt van!

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen