Vijf voordelen van een zakelijke lease auto

Krijg je van je werkgever een lease auto aangeboden? Dan is dat bijna altijd goed nieuws. Natuurlijk, het is verstandig om de boel even goed na te rekenen. Word je er echt beter van, of ga je op deze manier netto minder verdienen, maar ondertussen wel in een grotere auto rijden dan je nodig hebt? In de meeste gevallen geldt echter dat mensen er maar wat blij mee zijn als ze via hun werkgever een auto kunnen leasen. De voordelen zijn dan ook legio.

De baas betaalt soms mee

Het verschilt een beetje per bedrijf, per functie en per leaseregeling. Maar het zou zomaar kunnen dat je baas een fijn beetje meebetaalt aan je mooie, nieuwe auto. In veel gevallen is de auto onderdeel van het salaris, dus heb je pech dan is dit wel wat minder hoog dan gehoopt. Als je echter zelf geen kosten meer hoeft te maken om in een auto te rijden, wordt dat in veel gevallen mooi gecompenseerd.

Geen zorgen meer over verzekeringen of schade

Heb je een eigen auto, dan moet je ook zorgen voor goede verzekeringen, dat is verplicht. Bovendien is er ook nog zoiets als wegenbelasting, en draai je zelf op voor de schade die je veroorzaakt, of andere gebreken die de auto kan gaan vertonen. Met een leaseauto hoef je je om al die zaken geen zorgen meer te maken. Je betaalt een vast bedrag per maand aan bijtelling en ziet eventueel maandelijks wat geld van je salaris afgetrokken worden, maar dat is het dan ook. Een hele zorg minder.

Meestal ben je goedkoper uit

Ook al betekent een leaseauto in lang niet alle gevallen dat je ‘gratis’ rijdt, meestal ben je wel goedkoper af dan wanneer je een eigen auto zou kopen en zou moeten onderhouden. Of dat in jouw geval ook zo is zal je even na moeten rekenen, maar in de meeste gevallen is een leaseregeling erg aantrekkelijk.

Altijd een nieuwe auto

Vind je het leuk om regelmatig van auto te wisselen en rijd je het liefst in de nieuwste modellen rond? Ook dan zit je goed. Meestal moet of mag je na een jaar of 5 je auto alweer inwisselen voor een nieuw exemplaar als je meedoet aan een leaseregeling. Een leuke manier om regelmatig in een gloednieuwe auto rond te rijden!

Geen hoge aanschafkosten

Het laatste belangrijke voordeel van een auto zakelijk leasen is dat je geen last meer hebt van hoge aanschafkosten. Daarom is elektrisch leasen ook zo populair. Elektrische auto’s zijn relatief duur in de aanschaf. Ook al verdien je dat vaak terug omdat elektriciteit goedkoper is dan brandstof, is het toch een aardige drempel. Bij een lease heb je hier geen last van.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen