Een auto volgsysteem zorgt voor efficiënt werken

Een auto volgsysteem is iets waar veel bedrijven de laatste jaren gebruik van maken. Het biedt namelijk verschillende voordelen. In deze blog vertel ik u graag over deze voordelen en de juiste toepassing van een dergelijk volgsysteem. Waar een GPS tracker op zichzelf niets anders levert dan een puntje op een kaart, maakt een GPS voertuig tracking systeem het makkelijker om uw wagenpark te beheren waardoor u kunt besparen op de kosten voor brandstof en onderhoud. Een fleet management software systeem is hiervoor de oplossing. Met de live kaart kunnen routeplanners de chauffeurs in de gaten houden en voorzien van opdrachten. Dit zorgt voor veiligheid, controle en optimale werkprocessen. Een compleet auto volgsysteem bestaat uit verschillende onderdelen.

Fleet dash cam

De fleet dashcam maakt het mogelijk om bestuurders op afstand te coachen. De informatie die u krijgt uit het auto volgsysteem, geeft u inzicht in de actuele stand van zaken. Door efficiënte communicatie kunnen risico’s worden beperkt. Slimme video technologie analyseert beelden automatisch en geeft aan hoe onveilig situaties zijn zodat u daarop kunt coachen en bijsturen.

Asset tracking

Asset tracking is het volgen en traceren van bedrijfsmiddelen. Het biedt een oplossing voor het terugvinden en beveiligen van materieel. Zo wordt transport en logistiek veiliger, efficiënter en duurzamer doordat u meer controle krijgt over het bedrijfsproces. Asset tracking kan bijdragen aan het verminderen van diefstal. Criminelen stelen liever geen materieel dat is voorzien van een tracker.

Tachograaf en software

Met de tachograaf software zijn tachograafgegevens op afstand te downloaden. Een tachograaf wordt gemonteerd in een voertuig en is aangesloten op de versnellingsbak. Door er een bestuurderskaart in te steken helpt dit apparaat om de rij- en rusttijden aan te houden, die bij wet zijn vastgesteld. Zo voldoet uw bedrijf aan de rijtijdenwet. De gegevens zijn automatisch te downloaden van de bestuurderskaarten. De actuele data zorgt ervoor dat chauffeurs live zichtbaar zijn op de bestuurderskaart. Het volgen van de route is erg handig voor het inplannen en controleren van ritten. Het integreren van fleet management software zorgt er dus voor dat de tachograaf optimaal wordt benut. Fleet management software beschikt over handige features. Zo is er bijvoorbeeld ID-functionaliteit beschikbaar  De chauffeur meldt zich aan met een persoonlijke unieke sleutelhanger. Zo kunt u aflezen wie wanneer heeft gereden en kan scherper worden aangestuurd op individuele basis.

Ritregistratie

Het fleet managementsysteem analyseert automatische ritregistraties die gemaakt worden met de tachograaf. Dit gebeurt geheel volgens de eisen van de Belastingdienst. Veel fleet management software beschikken over het Keurmerk RRS (RitRegistratieSystemen). De tijdrovende klus van het handmatig bijhouden van de kilometeradministratie is hiermee definitief verleden tijd. Overigens is de software ook te raadplegen via de mobiele app. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan of neem contact op voor meer informatie.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen