Alles wat je moet weten over het afsluiten van een oldtimerverzekering

Voor de meeste eigenaren van een oldtimer geldt dat de auto veel meer is dan alleen een vervoermiddel. Een oldtimer is immers niet alleen heerlijk om mee te rijden, maar is ook een uniek en waardevol object. Het is dus belangrijk om een goede verzekering af te sluiten voor deze prachtige auto's. Toch is dat niet zo eenvoudig als je misschien zou denken. In tegenstelling tot een alledaagse auto, vraagt het verzekeren van een oldtimer namelijk om maatwerk. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel de belangrijkste tips op een rijtje. Met deze informatie weet je snel welke van de KNAC oldtimerverzekeringen het beste bij jou en je oldtimer past.

De voorwaarden van een oldtimerverzekering

Nét zoals bij een reguliere autoverzekering stellen de meeste verzekeringsmaatschappijen enkele eisen aan het afsluiten van een verzekering. Zo zullen veel oldtimerverzekeraars eisen dat de auto minimaal 25 jaar oud is, voordat de auto officieel in aanmerking mag komen voor een oldtimerverzekering. Daarnaast mag de oldtimer niet uw hoofdvervoermiddel zijn. Dit betekent dat de auto alleen hobbymatig mag worden gebruikt, en niet voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Verzeker jouw oldtimer daarom niet bij de eerste de beste, maar lees de voorwaarden van de verzekering goed door!

Het laten taxeren van de oldtimer

Voordat je een oldtimerverzekering kunt afsluiten is het belangrijk om de oldtimer eerst te laten taxeren. In tegenstelling tot alledaagse auto's, kan de waarde van sommige oldtimers in de jaren bijvoorbeeld zijn toegenomen. Om je oldtimer optimaal te verzekeren is het daarom van groot belang om te weten hoeveel de auto waard is. De taxatie kun je laten uitvoeren door de verzekeraar zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om de waarde te laten vaststellen door een onafhankelijk bedrijf. De uitkomsten van deze taxatie kun je vervolgens delen met de verzekeraar via het zogenoemde taxatierapport.

Youngtimer verzekering

Is jouw oldtimer nog geen 25 jaar oud? Maak je geen zorgen. Waarschijnlijk komt je auto dan wel in aanmerking voor de zogenoemde youngtimer verzekering. Deze verzekering is goed te vergelijken met de oldtimerverzekering, maar is in tegenstelling tot de oldtimerverzekering speciaal gericht op auto's die jonger zijn dan 25 jaar. Ook bij deze verzekering is het verplicht om de auto alleen hobbymatig te gebruiken. Ook hier zul je dus moeten aantonen dat je geen gebruik maakt van de auto tijdens woon-werkverkeer.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen