Waarom zelf blond verven een goed idee is

Zelf aan de slag gaan met haar blond verven kan meerdere voordelen hebben. Een van de meest aantrekkelijke redenen is het besparen van kosten. Naar een kapsalon gaan voor een professionele kleurbehandeling kan aardig in de kosten lopen, zeker als je bedenkt dat het onderhouden van blond haar regelmatig bijwerken vereist. Door zelf je haar blond te verven, kun je flink besparen op deze uitgaven.

Daarnaast is het gemak van thuis uit je haar kunnen verven niet te onderschatten. Je bent niet gebonden aan de openingstijden van een salon en kunt in je eigen vertrouwde omgeving aan de slag. Dit kan een ontspannen activiteit zijn waarbij je zelf de controle hebt over het resultaat. Het is wel belangrijk dat je je goed voorbereidt en weet wat je doet om teleurstellingen te voorkomen.

De perfecte blonde tint kiezen

Bij haar blond verven is de keuze van de tint essentieel. Een blonde kleur die geweldig staat bij de een, kan bij de ander totaal niet flatterend zijn. Dit heeft alles te maken met ondertonen in de huid en de natuurlijke haarkleur. Over het algemeen geldt dat mensen met een warme ondertoon beter staan met gouden of honingblonde tinten, terwijl personen met een koele ondertoon mooier zijn met asblonde of platinablonde kleuren.

Het analyseren van je haarkleur en huidtint is dus een belangrijke stap voordat je begint met verven. Het kan nuttig zijn om foto’s te bekijken van mensen met een vergelijkbare huidtint als jij om te zien welke blonde kleuren hen goed staan. Ook kun je advies vragen bij een professionele kapper of speciaalzaak waar ze haarverf verkopen.

Benodigdheden voor thuisverven

Voordat je begint met het verven van je haar, is het belangrijk dat je alle benodigde spullen in huis hebt. Een lijstje met must-haves bestaat uit: kwalitatieve haarverf, ontwikkelaar, een verfkwast, handschoenen, een mengkom, clips om je haar op te delen, een oude handdoek en eventueel een timer. Door vooraf alles klaar te leggen, kun je systematisch te werk gaan en voorkom je stress tijdens het verven.

Professionele haarverf producten vind je niet alleen in de kappersgroothandel, maar tegenwoordig ook steeds vaker online of in gespecialiseerde drogisterijen. Het is belangrijk dat je kiest voor producten van goede kwaliteit om het beste resultaat te krijgen en schade aan je haar te minimaliseren.

Stap voor stap naar een blonde coupe

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je haar schoon en vrij van stylingproducten is voordat je begint met verven. Het is ook aan te raden om enkele dagen voor het verven geen zware shampoos of conditioners te gebruiken die resten kunnen achterlaten op je haar.

Het verfproces zelf bestaat uit verschillende stappen. Begin met het opdelen van je haar in secties en breng de verf zorgvuldig aan met de verfkwast, beginnend bij de wortels en eindigend bij de punten. Volg hierbij nauwkeurig de instructies op de verpakking van de haarverf. De inwerktijd is cruciaal voor het eindresultaat en verschilt per product.

Tips om je haar gezond te houden

Na het verven is verzorging van groot belang. Blond haar kan snel droog en beschadigd raken, dus investeer in goede aftercare producten zoals een voedende conditioner of haarmasker speciaal voor gekleurd haar. Gebruik daarnaast indien mogelijk zo min mogelijk hitte-styling tools zoals föhns of stijltangen.

Het voorkomen van beschadiging begint al vóór het verven. Zorg dat je niet te vaak je haar verft en laat altijd genoeg tijd tussen verfbeurten door om je haar te laten herstellen. Als je toch merkt dat je haar beschadigd raakt, zoek dan naar producten met proteïnen die het haar kunnen helpen herstellen.

Veelgemaakte fouten vermijden

Een van de meest gemaakte fouten bij thuis verven is het niet volgen van de instructies. Neem altijd de tijd om deze zorgvuldig door te lezen voordat je begint. Ook is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben; soms kan het nodig zijn om meerdere verfbeurten uit te voeren om tot het gewenste resultaat te komen, zeker als je van een donkere naar een lichte kleur gaat.

Een andere fout is het negeren van een allergietest. Voordat je begint met verven, doe altijd eerst een test op een klein stukje huid om zeker te weten dat je niet allergisch bent voor de ingrediënten in de haarverf. Veiligheid staat altijd voorop bij het thuis verven van je haar.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen