Vandaag Bitcoin kopen, morgen een auto kopen

Een mooie auto is, net als het kopen van Bitcoin, een goede investering. Zolang je haar met liefde verzorgt zal ze lang mee gaan, Maar niet elke auto en niet elke investering behoudt haar waarde. De ene auto heeft meer onderhoud nodig dan de andere auto. Ze zal jaarlijks geld kosten of anders snel in waarde dalen. Zo is het ook met veel andere investeringen. Een stuk land met een huis erop heeft onderhoud nodig om leefbaar en dus kostbaar te blijven. Een stuk natuurgrond wordt echter met een aantal jaren brak liggen steeds vruchtbaarder. Misschien is jouw droomhuis of droomauto er wel een die in waarde daalt. Hou die dromen dicht bij je hart en verander ze niet. Zorg echter wel eerst dat je investeert in iets dat meer waard wordt en koop Bitcoin. Waarom is het eigenlijk zo dat een digitale munt een betere investering is dan de euro of de dollar?

Geld sparen is geld verliezen

Tegenwoordig is een veelvoorkomende fout die investeerders maken niet erg bekend. Sparen kost geld. De rente van jouw spaarrekening is laag terwijl de waarde van je geld daalt door inflatie. Jouw bankrekening krimpt zonder dat je jouw zuurverdiende geld uitgeeft. Stel je eens voor dat jij 5% van alle euro's bezit in 2012. Dan zou je tegenwoordig minder dan 4% van alle euro's in je bezit hebben. Jouw geld is in waarde gedaald doordat er steeds meer geld wordt geprint. Dit is natuurlijk niet eerlijk en maakt het onvoordelig om euro's te sparen. Omdat Bitcoin deflatoir is zijn jouw digitale spaarcenten van inflatie beschermd. Als jij 5% van de 21 miljoen Bitcoins bezit en niets uitgeeft zal jij altijd 5% van al de Bitcoins bezitten. Dit is niet alleen stabiel, tegenover de inflatie van euro's en dollars zal de waarde van Bitcoin stijgen. Maar wat zorgt ervoor dat deze gedecentraliseerde digitale markt eerlijk en veilig is, zodat het ook mogelijk is om bitcoin kopen veilig te doen. 

De revolutionaire Blockchain

Toen de Blockchain in 1991 voor het eerst werd toegepast was het om documenten te voorzien van een tijdsaanduiding. Hierdoor kon niemand de documenten in een systeem aanpassen en voorleggen als iets anders dan dat wat ze zijn. De techniek was ongebruikt en onbekend tot Satoshi de Blockchain toepaste met BTC in 2009. De Blockchain van Bitcoin wordt gecontroleerd en bewaakt door al haar gebruikers. Elke nieuwe gebeurtenis wordt geregistreerd en bevat een hash, een soort handtekening, van de vorige gebeurtenis. Elk apparaat in het netwerk wordt alleen erkend zolang ze diezelfde ketting van gebeurtenissen of blocks gebruikt. Er zijn dagelijks tussen de honderd en vierhonderdduizend transacties in Bitcoin en deze ketting van blokken kan gevolgd worden tot aan haar begin in 2009.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen