Zo zorg je goed voor jouw (lease)auto

Elke eigenaar van een auto weet hoe waardevol en geliefd een auto kan zijn. Met name als je net een nieuwe auto gekocht hebt waar je lang voor gespaard hebt, wil je hier goed voor zorgen, toch? Hetzelfde geldt voor een leaseauto die niet écht van jou is, waardoor je er dus goed mee om moet gaan. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om extra goed te zorgen voor je auto en zo schade kunt voorkomen. Denk altijd aan de drie volgende tips.

1: Rijd altijd voorzichtig en volgens de regels

Een groot deel van de schade ontstaat natuurlijk tijdens het rijden, doordat je bijvoorbeeld zacht tegen een muurtje aanrijdt of op een andere manier onvoorzichtig bent. Natuurlijk doe je het niet expres, maar het kan wel gebeuren. Om schade zo veel mogelijk te voorkomen is het voorzichtig rijden een belangrijk aandachtspunt. Parkeer rustig, neem je tijd en houd je aan de regels. Zo voorkom je dat je een keer echt schade aan jouw auto of je short lease auto rijdt. Ook het houden aan de snelheidsregels en het achterwege laten van gevaarlijke en onverstandige stunts zijn slimme punten om in je hoofd te houden.

2: Houd de auto schoon en netjes

Je wil natuurlijk graag dat de auto er netjes uit ziet en dat hij van binnen ook mooi en netjes is. Maak de auto dus regelmatig schoon van buiten in bijvoorbeeld een wasstraat of gewoon met de hand. Doe dit altijd zo zorgvuldig mogelijk om ook weer te voorkomen dat je schade veroorzaakt. Ruim de auto ook regelmatig op van binnen, stofzuig het interieur en maak alles lekker schoon. Je auto ruikt weer fris en voelt haast weer aan als nieuw. Heerlijk, toch?

3: Beter voorkomen dan genezen

Het is niet te ontwijken dat er een keer iets mis is met je auto, zeker als je er erg veel in rijdt. Auto’s kunnen nou eenmaal het een en ander krijgen als het gaat om problemen. Zorg ervoor dat je regelmatig de auto laat controleren en dat als er iets ontdekt wordt, je hier ook actie voor onderneemt. Als je toch erin blijft rijden, kan het namelijk stukken erger worden. Is er echt iets mis en ben je de auto voor een langere tijd kwijt? Dan kun je eventueel altijd gebruik maken van shortlease, zodat je gedurende die tijd toch een auto kunt gebruiken. Dat is dan natuurlijk wel zo handig.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen