Kenteken bestellen kan alleen bij door RDW erkende fabrikanten

Een kenteken bestellen is alleen mogelijk bij door het RDW erkende fabrikanten. Je kunt dus niet willekeurig bij elk automaterialenbedrijf een geldig kenteken bestellen. Op de website van het RDW vind je een overzicht van de fabrikanten die je prima een kenteken kunnen leveren en bij wie een kenteken bestellen een kleine moeite is. Je kunt op de website van het RDW per regio zoeken naar een fabrikant. Zoek je ook een accu in Den Haag, zoek dan een locatie in Den Haag waar je zowel een accu als een kenteken aan kunt schaffen.

Meest bekende is die met EU symbool in langwerpige uitvoering

Je hebt de Nederlandse kentekenplaat in verschillende uitvoeringen. Elk kenteken heeft een eigen, unieke code en bepaalde echtheidskenmerken. We onderscheiden onder meer het kenteken met EU symbool, in langwerpige uitvoering en rechthoekig. Een kenteken bestellen kan ook betrekking hebben op een zogenaamd uitvoerkenteken of doorvoer kenteken. Bekende variant van het kenteken is verder de handelaarskentekenplaat.

Kenteken bestellen: van kentekenplaat voor de taxi tot de donkerblauwe uitvoering voor historische voertuigen

Een kenteken bestellen kan ook in de vorm van een taxi kentekenplaat, terwijl je ook een Amerikaanse kentekenplaat aan kunt schaffen, ook in Den Haag als je tegelijk ook een accu Den Haag wilt gaan kopen. Tenslotte onderscheiden we ook nog de donkerblauwe kentekenplaat. Deze kentekens zijn voor historische voertuigen. Het aanschaffen van een kentekenplaat is verder een niet al te ingewikkelde kwestie. Het uitzoeken van een nieuwe accu zal je waarschijnlijk meer tijd gaan kosten. Het aanbod accu’s is erg groot en je bent wel even bezig voor je de voor jou geschikte accu gevonden hebt. Om deze reden is het goed om te kijken naar een kentekencheck die laad zien welke accu het beste is.

Cijfer staat voor het aantal keren dat al een kenteken besteld is

Kenteken bestellen? Neem altijd een geldige ID mee net als het originele voertuigbewijs, ook wel deel 1A genoemd. Vervolgens krijg je van de fabrikant een nieuw kenteken met daarbij een duplicaatcode. Dit is een cijfer dat op de kentekenplaat komt te staan. Dit cijfer is niet willekeurig gekozen maar staat voor hoe vaak er een kenteken besteld is voor de auto.

Wil je een kenteken bestellen omdat je vorige kentekenplaten gestolen zijn:? Neem dan altijd en vooral voor de zekerheid even contact op met het RDW. Zij kunnen er dan in elk geval melding van maken en je vervolgens aangeven hoe je aan nieuwe kentekenplaten kunt komen. Doe dit dus altijd, gewoon zekerheidshalve.

 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen