Tips voor lange tripjes!

Tripjes met de auto. Voor veel mensen de ultieme vrijheid. Je komt er op plekken die je niet kan bereiken met het vliegtuig of met de trein. Je kan makkelijk vrienden, familie en bagage meenemen. Het voelt al gauw als je eigen huisje.

Maar na tien uur op de weg begint dat huisje toch wel een beetje nauw en oncomfortabel te worden. Met name wanneer je kinderen achterin zitten die zich na het eerste uur al vervelen en constant lijken te moeten plassen. Inmiddels durf ik mijzelf een vrij ervaren vakantie-rijder te noemen. In dit artikel schrijf ik wat tips om jezelf en de kinderen bezig te houden bij lange reizen!

Food prepping

Allereerst, food-stops. Favoriet bij de kinderen is vaak een tussenstop bij de MacDonalds. Maar soms is het beter die smekende gezichtjes even teleur te stellen. Bij deze fastfood opties staat immers vaak een lange rij. Tegen de tijd dat je je eten hebt besteld en het is klaargemaakt, ben je al gauw een half uur verder. Beter kan je een maaltijd van te voren klaar maken, en dat half uurtje gebruiken om je benen even te strekken, bijvoorbeeld bij een picknick locatie.

Naast de vaste maaltijden, zijn snacks essentieel. Naar mijn mening heb je een aantal categorieën snacks. Van alles zou je wat in auto moeten hebben liggen, zodat je aan iedere soort trek kan voldoen. Ten eerste: zoetigheid voor de snelle suikerboost. Klassiek is natuurlijk Red Band of M&Ms. Daarnaast heb je af en toe ook behoefte aan wat zouts. Kies voor een minder kruimelende snack dan chips. Eigenlijk wil je het liefst terugvallen op gezondere snacks, zoals fruit, nootjes, worteltjes. Dat zal in ieder geval je stoelgang (en daarmee ook je reistijd!) ten goede komen. Vaak heb je namelijk niet echt honger, maar ben je gewoon verveeld. Kies in dat geval voor een kauwgompje. Het allerbelangrijkst: neem genoeg water mee om te drinken!

Bezigheden

Een afspeellijst met je favoriete hits om mee te zingen werkt altijd goed op het moment dat je vermoeid bent. Maar heb je wel eens gedacht aan een podcast of een luisterboek? Dat laatste doet het vooral goed voor kinderen. Zelf raak ik nooit verveeld door de Harry Potter boeken. Die heb ik dan ook altijd bij mij tijdens lange tripjes. Daarnaast zijn er natuurlijk honderden spelletjes die je in de auto kan spelen, zoals 21 questions of het alfabet spel. Eventjes Googlen en je bent meteen twintig spellen rijker, die tevens een stuk goedkoper zijn dan die pocket-sized Hasbro spellen. Hopelijk heb je wat aan deze tips, geniet van je vakantie!

Geef een reactie