Home Auto's Geld besparen door jouw auto te laten uitlijnen

Geld besparen door jouw auto te laten uitlijnen

0
Geld besparen door jouw auto te laten uitlijnen

Wellicht kan je door het tijdig laten auto uitlijnen van jouw auto een behoorlijk bedrag besparen. Waarom? Omdat het uitlijnen van jouw auto erg belangrijk is voor het brandstofverbruik, de wegligging en de slijtage van de banden. Wellicht moet er een bandenwissel plaatsvinden en dan is het maar beter om het al op tijd te weten!

De banden moeten tijdig worden uitgelijnd

Wellicht vraag je je af wanneer je de banden van jouw auto moet laten uitlijnen. Laat de uitlijnen van de banden in ieder geval controleren als je merkt dat het sturen tijdens het rijden te licht of te zwaar gaat, de auto scheeftrekt of meer brandstof gaat gebruiken. Heb je een stoeprand geraakt? Laat ook dan de uitlijning van de banden controleren, want de uitlijning van de banden kan dan scheef zijn gegaan. Aangeraden wordt om de uitlijning van de banden regelmatig, bijvoorbeeld jaarlijks of na 20.000 kilometer, te laten controleren. Waarom laat je de banden van jouw auto controleren en uitlijnen bij de Vakgarage? Omdat men daar beschikt over de modernste apparatuur. Met behulp van die moderne apparatuur kan de uitlijning worden gecontroleerd. is de uitlijning niet juist? Dan kan de uitlijning met behulp van die moderne apparatuur worden gecorrigeerd.

De banden van jouw auto moeten tijdig worden gewisseld

Er zijn diverse redenen om de banden van jouw auto regelmatig te laten wisselen. Je hebt door het af en toe laten verwisselen van jouw banden langer plezier van jouw banden. Bovendien is dit af en toe laten verwisselen van jouw banden ook veiliger. Voorbanden die meer versleten zijn dan achterbanden kunnen immers gevaarlijke situaties opleveren. De meer versleten voorbanden hebben minder grip op de weg dan de achterbanden, met als gevolg dat je op een nat wegdek door overstuur kunt slippen. Laat daarom jouw banden regelmatig wisselen. Door de banden regelmatig te wisselen blijft de grip van alle banden gelijk. Bij een auto met voorwielaandrijving slijten de voorbanden doorgaans sneller dan de achterbanden. Door een tijdige bandenwissel slijten jouw banden regelmatig. Door de Vakgarage wordt daarom aangeraden om jouw voorbanden iedere 10.000 à 15.000 kilometer kruislings te verwisselen met jouw achterbanden.

Er wordt gelet op de profieldiepte

Je laat je banden vervangen door de Vakgarage. Daar let men altijd op de profieldiepte van de banden. Waarom? Omdat de profieldiepte van een autoband minimaal 1,6 mm moet zijn. Auto’s met banden met minder profieldiepte mogen niet op de openbare weg rijden. Natuurlijk wil je zeker weten dat de profieldiepte van jouw banden nog in orde is. Daarom laat je jouw zomer- en winterbanden checken bij de Vakgarage. Bij de Vakgarage kan ook gecontroleerd worden of jouw banden nog geschikt zijn om te verwisselen.