Waarom een elektrische auto private leasen?

De vraag naar elektrische auto’s is steeds verder toegenomen. Doordat de prijs nogal hoog ligt, kan niet iedereen zo’n auto kopen. Gelukkig betekent dit niet dat je een elektrische auto uit je hoofd moet zetten. Een elektrische auto leasen behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Twijfel je of dit iets voor jou is? In deze tekst zetten wij een aantal redenen op een rijtje om een elektrische auto te leasen.

Beter voor het milieu

In een brandstofauto vindt verbranding plaats in de motor. Dit zorgt voor uitstoot van co2, wat slecht is voor het milieu. Bij een elektrische auto is hier geen sprake van. Zo’n voertuig rijdt namelijk op stroom, waardoor er geen verbranding plaatsvindt en er ook geen schadelijke stoffen vrijkomen. Een elektrische auto is daarom beter voor het milieu dan een brandstofauto. Wil je jouw steentje bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering? Dan kun je een elektrische auto private leasen.

De aanschafwaarde van een elektrische auto ligt aanzienlijk hoger dan die van een brandstofauto. Dit heeft gevolgen voor de leaseprijs, want deze valt hierdoor ook hoger uit. Valt de leaseprijs je tegen? Dan betekent dit niet dat een private lease elektrische auto geen optie is. Je kunt namelijk een tweedehands elektrische auto leasen. Omdat je niet de eerste eigenaar bent van het voertuig, betaal je vaak een lager bedrag per maand. Helaas zijn er nog niet bijzonder veel tweedehands elektrische leaseauto’s op de markt, waardoor het lastig kan zijn om er eentje te vinden.

Je rijdt goedkoper

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand om in een elektrische auto te rijden. Bij de prijs zijn vaak ook zaken als de wegenbelasting, reparatie en onderhoud, verzekering en pechhulp inbegrepen. Het enige waar je zelf verantwoordelijk voor bent, is de brandstof. Als je een elektrische auto leaset, hoef je niet meer te tanken. Jouw auto rijdt immers op stroom. Het opladen van de accu kost geld, maar je rijdt aanzienlijk goedkoper dan met een brandstofauto. Dit is zeker het geval als je zonnepanelen op jouw dak hebt liggen en over een particuliere laadpaal beschikt. Je kunt jouw auto dan mogelijk gratis opladen.

Hoe vind je een elektrische leaseauto?

Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk een elektrische auto leasen. Als je nog niet eerder een auto geleaset hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je dit het beste aan kunt pakken. De kans is groot dat jij je tot het internet richt. Hier vind je binnen de kortste keren een groot aantal elektrische leaseauto’s. Sluit niet direct een contract af bij de eerste beste leasemaatschappij, maar maak altijd eerst een vergelijking. Hiervoor kun jij je het beste tot een vergelijkingssite richten. Je ontdekt zo niet alleen wat er mogelijk is, maar ziet ook nog eens wat de beste private lease aanbieding is.
 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen