Stoere chick

Het kwam compleet als verrassing toen mijn zus mij vertelde dat ze haar motorrijbewijs ging halen. Maar ik had blijkbaar niet goed opgelet, want ze vertelde dat ze het al heel lang wilde. Ik vond het waanzinnig stoer. Mijn zus op een motor! Ik werd er helemaal enthousiast van. Toen mijn zus eenmaal haar rijbewijs had gehaald, kocht ze natuurlijk ook snel een motor en vergeleek ze motorverzekeringen bij Combimotors. Ze was er nu helemaal klaar voor mooie ritten te gaan maken. En niet lang daarna zou mijn vuurproef volgen. Mijn eerste ritje achterop een motor.

Prachtig plaatje

We hadden met elkaar afgesproken dat zij mij zou komen opzoeken. Ruim op tijd stond ik voor het raam te kijken om haar aan te zien komen rijden. Wat was dat een prachtig plaatje. Eerst hoorde ik het geluid en vervolgens zag ik haar de hoek om komen. Ik stond echt te springen van opwinding. Dat doet ze toch maar zomaar! Die kleding en helm, die motor, het stond haar allemaal fantastisch. Ik rende naar haar toe, terwijl ze afstapte, haar helm afdeed en haar donkere krullen losschudde. Het was net een scène uit een film. Ze vroeg of ik meteen een eindje wilde rijden. Ik vond het wel erg spannend, maar mijn enthousiasme overheerste. We spraken af dat als ik het te eng zou vinden, ik haar op haar schouder zou tikken.

Eerste rondje

Nou, daar gingen we hoor. Uiteraard had mijn zus een helm voor me die ze me omdeed. Vervolgens ging ik achterop zitten en vertrokken we. Ik wilde het echt heel leuk vinden, maar ik vond het doodeng. Bij de eerste bocht zag ik het afvalt angstvallig dichtbij komen en toen hield ik het niet meer. Ik tikte haar op haar schouder dat ik weer terug naar huis wilde. Ik had het dus nog geen minuut volgehouden. Het is duidelijk wie de stoere bij ons is in de familie! En ik ben super trots op haar. Van een afstand geniet ik volop van al haar mooie motorritten. Zo trekt ze met vrienden door verschillende landen op de motor. Ze rijden prachtige routes en zien de mooiste landschappen voorbij schieten. Ik mis geen foto die ze maakt en droom er heerlijk bij weg. Wat een vrijheid moet ze ervaren door op die motor te rijden! Maar voor mij is de vrijheid die andere vervoersmiddelen bieden genoeg. In veel dingen lijken we op elkaar, maar dit is een van de dingen waar we erg in verschillen. En het is leuk om dingen in elkaar te kunnen bewonderen!

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen