5 tips om je auto extra goed te beveiligen

Het is voor veel mensen hun meest waardevolle aankoop: je auto. Dit waardevolle bezit wil je vanzelfsprekend goed beveiligen en dat is ook meer dan nodig. Dagelijks worden er in Nederland gemiddeld 35 auto’s gestolen en vinden er maar liefst 225 auto-inbraken plaats. Genoeg redenen dus om beveiligingsmaatregelen te nemen. Hier volgen vijf tips hoe jij extra veilig met je auto om kan gaan.

1. Laat geen waardevolle spullen in je auto liggen

Een belangrijke tip is om dieven geen reden te geven om jouw auto te stelen. Zorg dat er geen dure zonnebril, mobiel of ipad in je auto ligt. Of in ieder geval niet zichtbaar. 

2. Installeer camerabeveiliging bij je huis 

Het komt ook voor dat een auto gewoon gestolen wordt als hij bij jou thuis voor de deur staat. Dit kan overdag als je niet thuis bent of wanneer je op vakantie bent maar ook gewoon s nachts als je slaapt. Voorkom dat je wakker wordt zonder auto voor de deur en schaf een beveiligingscamera aan. Het aanschaffen van camera beveiliging hoeft niet veel te kosten. Het kan zelfs al helpen als je een dummy camera ophangt zodat het voor dieven lijkt alsof ze gefilmd worden. 

3. Laat je auto beveiligingssystemen controleren 

Er zijn verschillende beveiligingssystemen waarmee u uw auto kunt beveiligen. Let erop dat de systemen zijn voorzien van een VbV-SCM keurmerk. Voor de certificaten die zijn afgegeven voor personenvoertuigen, geldt dat deze 36 maanden geldig zijn. Als de ingebouwde systemen drie jaar oud zijn, is een periodieke controle door een erkend inbouwbedrijf noodzakelijk. Zet deze controle in uw agenda. Een beveiligingssysteem zonder geldige certificering kan bij calamiteiten vervelende gevolgen voor u hebben.

4. Leg de autosleutel ver van de auto vandaan

Veel auto’s gebruiken tegenwoordig een keyless entry systeem waarbij je enkel in de buurt van de auto moet zijn om hem van het slot te halen. Zeer praktisch als je met een volle boodschappentas in je handen de sleutel niet uit je broekzak kunt halen. Maar het is ook handig voor slimme dieven die er met je auto vandoor willen. Dit signaal is namelijk op te vangen en zelfs te kopiëren. Soms heeft zo’n sleutel wel 6 meter bereik. Zorg er dus voor dat je sleutel niet in de buurt van de auto ligt. Het kan ook helpen om de sleutel in een blik te bewaren waardoor het signaal niet naar buiten kan.

5. Parkeer op een veilige plek

Parkeer je auto op een goed verlichte parkeerplaats, bijvoorbeeld bij een lantaarnpaal. Een goed verlichte auto ontmoedigd inbraak, en geeft de buurt de mogelijkheid een oogje in het zeil te houden.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen