Ook kleine onderdelen op maat gesneden

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van machines voor de productie van de producten die zij verkopen. Uiteraard zorgt dit ervoor dat de productie hiervan niet alleen sneller, maar ook nog eens goedkoper wordt. Deze machines kunnen mensenwerk veel beter uitvoeren, waardoor u als ondernemer de winst zal verhogen. Het is logisch dat de machines in het begin een flinke investering kunnen zijn, maar over de jaren zal dit zich zonder twijfel terugbetalen. De machines zullen daardoor kosten besparen. Hierbij is het wel belangrijk om de machines op de juiste manier te blijven onderhouden. Goed onderhoud zal er namelijk voor zorgen dat de machines op hun beste manier zullen blijven produceren. Hiervoor kan het soms nodig zijn dat onderdelen van deze machines vervangen moeten worden. Om deze onderdelen op de juiste wijze te krijgen, zullen de onderdelen op maat geproduceerd moeten worden. Gelukkig zijn er hedendaags meerdere technieken waarmee deze onderdelen geproduceerd kunnen worden. 

 

Watersnijden 

Een van deze technieken is watersnijden. Bij deze manier wordt water uit een hoge drukspuit gespoten om op deze manier harde materialen te snijden en vormen. Doordat het water met zo’n uiterst hoge snelheid uit de spuit gespoten wordt, is het water in staat om te snijden. Deze snelheid kan zelfs twee keer de snelheid van het geluid behalen. Het watersnijden wordt vooral gebruikt bij materialen zoals staal, marmer, rvs en aluminium. Doordat dit proces zonder warmte uitgevoerd wordt, blijven de oorspronkelijke materialen ongevormd. Hierdoor zal het resultaat uitermate kwalitatief zijn. Door de precisie van het water, kunnen zeer kleine onderdelen in de juiste vorm gesneden worden bij het watersnijden. Zo krijgt u exact de gewenste onderdelen die zeker niet zullen teleurstellen. 

 

Frezen 

Een andere techniek om deze kleinere onderdelen te produceren is frezen. Deze snijtechniek verwijdert onnodige stukjes van het materiaal om hierna uiteindelijk het gewenste onderdeel over te kunnen houden. Het onderdeel dat hierbij snijdt, is de frees. Dit is een soort pen die op hoge snelheid beweegt. Hierdoor kunnen veel materialen, zoals hout, kunststof en metalen met de frees worden bewerkt. De frees kan met de hand bestuurd worden, maar wanneer u echt voor precisie wil gaan kan deze ook door de computer geopereerd worden. Zo zullen de resultaten u doen verbazen. Frezen is ook nog eens relatief goedkoop en het proces kan snel uitgevoerd worden. Tevens kunnen deze snijtechnieken voor bijzondere kunstwerken gebruikt worden. Zo kan u uw creatie op de perfecte manier laten produceren om zo het beste resultaat te kunnen behalen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen