3 tips bij aankoop van een tweedehands auto

Het kopen van een auto is een grote investering die je niet iedere dag doet. Om er zeker van te zijn dat je geen kat in de zak koopt, hebben we een aantal handige tips. Van de eerste indruk en de officiële gegevens tot de proefrit.

Ga af op je eerste indruk

Het is een van de belangrijkste dingen: de eerste indruk. Niet alleen van de auto, maar ook van het bedrijf waar je de auto koopt en hoe de communicatie verloopt. Wanneer de auto en de zaak er netjes uitzien, wekt dit vertrouwen. Om er zeker van te zijn dat je bij een professionele organisatie een occasion koopt, kun je controleren of het autobedrijf is aangesloten bij BOVAG en RDW-erkend is. Bij Auto Christiaan ben je van bovengenoemde zaken zeker.

Controleer de officiële gegevens

Om er zeker van te zijn dat alles aan de auto klopt, is het belangrijk om de officiële gegevens te controleren. Hierbij kun je denken aan het voertuigidentificatienummer (VIN). Ook wel bekend als het chassisnummer. Check of het nummer dat op het kentekenbewijs staat klopt met het nummer achter de voorruit of onder de motorkap. Auto’s waarbij de nummers niet overeenkomen, zijn vaak gestolen.

Een ander belangrijk punt is de onderhoudshistorie. Vraag deze altijd op bij de auto, zodat je op de hoogte bent van de historie. Ook zie je op deze manier direct of er onderhoud zoals een distributieriem aan zit te komen.

Tot slot is het belangrijk om de gratis website van het RDW erbij te pakken. Hier zie je in een oogopslag het aantal eigenaren van het voertuig, wanneer de huidige eigenaar de auto tenaamgesteld heeft gekregen, de vervaldatum van de apk-keuring en of de auto als gestolen staat geregistreerd.

Maak een uitgebreide proefrit

Voor veel mensen is het maken van een proefrit een van de leukste onderdelen van de autozoektocht. We raden altijd aan om een uitgebreide proefrit te maken over verschillende wegen zoals een snelweg of buitenweg. Naast de algemene indruk van de auto, is het ook belangrijk om op het geluid van de auto, de functies en opties, stabiliteit en koppeling van de auto te letten.

Koop een tweedehands auto bij een erkende garage

Voor meer informatie over een occasion van een bepaald merk, model of uitvoering mag je altijd contact opnemen met Auto Christiaan door te bellen naar 0527 29 13 22. We helpen je graag. Van Auto Christiaan rijden er niet alleen occasions in de regio, maar je ziet ook occasions in Emmeloord en occasions in Lemmer rijden. Ben je op zoek naar een andere auto? We helpen je graag verder.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen