Houd je van rijden? Word rijinstructeur!

In deze tijden worden we in nieuwsberichten steeds geconfronteerd met allemaal cijfers. De cijfers over de ontwikkelingen in de coronabesmettingen wisselen van negatief naar positief en weer terug. De cijfers die met ons worden gedeeld over de economie fluctueren wat minder en geven vooral aan dat er reden is ons toch wel zorgen te maken. Als kijker of lezer kan je daar best zenuwachtig van worden. Wat betekent dit voor mij? En wat kan ik doen om deze crisis zo goed mogelijk door te komen? Er zijn op het moment al behoorlijk wat werklozen en de verwachting is dat dit komend jaar verder gaat toenemen. Zal ik ook mijn baan verliezen? Moet ik overwegen me om te scholen? Is het slim voor mezelf te beginnen? In deze blog krijg je tips over wat je zou kunnen doen.

Verbreed je activiteiten

De bedrijven die het afgelopen maanden goed hebben gedaan, zijn over het algemeen bedrijven die meerdere afnemers hebben. Als je als bedrijf of zzp’er een of twee grote klanten hebt en er valt een van weg, heeft dit meteen een groot effect op je omzet. Je bouwt meer zekerheid in als je meerdere kleine afnemers hebt. Richt je ook op het aantrekken van klanten uit branches die het in deze tijden goed doen. Hoe kan jij met je product of dienst interessant voor ze zijn? Wellicht kan je met een paar aanpassingen andere producten of diensten gaan ontwikkelen waar nu veel vraag naar is. Start eventueel een tweede bedrijf op dat iets heel anders verkoopt of doet dan je eerste bedrijf. Zo verspreid je je kansen.

Zet in op omscholing

Ook als je in loondienst bent, kan je deze tip ter harte nemen. Zo kan je naast je werk een eigen bedrijf starten of je mogelijkheden vergroten door je te laten omscholen in een heel ander beroep dan je nu hebt. Hoe de crisis ook verloopt, je kan dan in verschillende sectoren naar een baan zoeken. Als het slecht gaan met een van de sectoren of als het moeilijk is in een van je beroepen werk te vinden, kan je overschakelen naar een andere sector of je andere beroep. Sectoren waar nu veel vraag is naar personeel zijn de zorg en de logistiek. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je iets kiest waar je affiniteit mee hebt.

Houd je bijvoorbeeld erg van autorijden, heb je dan weleens gedacht aan rijinstructeur worden? Ze zullen altijd nodig zijn, dus het is niet alleen leuk maar ook slim je hiervoor op te leiden. Zo biedt Jongepier Verkeersopleidingen Nederland zelfs 99% baangarantie! Je kan er een klassikale of spoedopleiding doen en voor je het weet ben je mensen aan het helpen vaardige en sociale weggebruikers te worden. Het is een leuk, afwisselend en zelfstandig beroep. Een prachtige manier om je verder te ontwikkelen!

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen