De beste magazijnwagens voor de toekomst van jouw bedrijf

Wanneer je werkzaam bent binnen de logistieke sector, dan weet je als geen ander hoe belangrijk bepaalde logistieke hulpmiddelen zijn. Ben je echter net begonnen met jouw onderneming? Heb je een logistiek transportbedrijf opgericht of iets dergelijks? Dan moet je een aantal zaken regelen. Dan heb ik het niet alleen over de financiën en dergelijke. Nee, juist de “gewone” dingen waar je even niet bij stilstaat. Daarom vertel ik vandaag in deze blog wat de beste magazijnwagens zijn voor de toekomst van jouw bedrijf. Ga er dus maar even goed voor zitten en ontdek wat jij eventueel nog moet aanschaffen!

#1 De steekkar

Een steekkar, oftewel steekwagen, is onmisbaar in elk magazijn of logistiek bedrijf. Deze magazijnwagen zorgt er namelijk voor dat iedereen moeiteloos en snel de goederen kan laden en lossen. Ook voor het verplaatsen van de opslag in het magazijn kan een steekkar echt het verschil maken. Daarnaast verkleint het de kans op incidenten waarbij iemand zich bezeert door het tillen van goederen. Niemand hoeft dus meer zijn rug te overbelasten als er steekkarren aanwezig zijn. Denk daarbij wel praktisch na: wat voor specificaties zijn belangrijk voor jouw ideale steekwagen? Wat is het maximale gewicht dat de steekkar moet kunnen vervoeren? Hoeveel zijn er nodig om alles soepel te laten verlopen in het magazijn? Wanneer je niet genoeg of nog helemaal geen steekkarren hebt, wees dan niet bezorgd. Tegenwoordig kun je dit soort magazijnwagens gemakkelijk online bestellen!

#2 De pompwagen

Voor het verplaatsen van grotere goederen red je het niet met een kleine steekkar. Moet je veel pallets vervoeren in het magazijn en tijdens het laden en lossen? Dan heb je een degelijke pompwagen, ofwel palletwagen, nodig. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar van zo’n pompwagen. Zo is er een handpalletwagen, een hoogheffende pompwagen, een palletwagen met weegschaal en een elektrische pallettruck. Wanneer je nog geen pompwagens hebt, dan is het aan te raden om je even in te lezen welk model de beste match is voor jouw toepassing. Heb je echter al een palletwagen, maar werkt het niet geheel soepel? Dan bestaat de kans dat je de verkeerde magazijnwagen in huis hebt.

#3 Rolplateaus

Ten slotte wil ik nog even stilstaan bij de rolplateaus. Wellicht had je niet verwacht dat deze kleine dolly’s in deze lijst van onmisbare magazijnwagens zou staan. Juist omdat je het al bijna voor lief neemt, noem ik deze kleine karretjes. Zeker in magazijnen van bijvoorbeeld supermarkten zijn deze rolplateaus van cruciaal belang. Uiteraard zijn er diverse dolly’s op de markt. Ga ook hier van tevoren na welke het beste past bij jouw werkzaamheden. Zo voorkom je teleurstelling of een loze aankoop!

Vorig artikel
Volgend artikel

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen