Werken in tech

Toen ik begon was ik een van de verkeersregelaars die s ’ochtends tijdens het forensen ziet. School was niks voor mij dus tertair onderwijs had niet mijn interesse. Naarmate ik ouder werd merkte ik echter wel dat ik meer wilde. Door een omscholingstraject kon ik werktuigbouwkunde gaan doen. Nu is mijn interesse in elektrotechniek, om de nieuwe batterijen te maken voor elektrische auto’s. Daarin ligt onze groene toekomst.

Groen

Als ik kijk naar de klimaat uitdagingen dan maak ik me erg zorgen. Het is duidelijk dat als we niet genoeg er aan doen dat niet alleen wij maar de hele wereld tegen uitdagingen aanlopen die levens onomkeerbaar gaan veranderen. Ik geloof daarom erg in Elon Musk zijn idee dat als je de wereld wilt verbeteren je het voortouw moet nemen en het mensen makkelijk maken om te participeren. Dat was ook zijn ontdekking toen hij onderzoek liet doen naar mensen hun attitude over ruimtevaart. Hij dacht eerst dat mensen hun interesse erin verloren waren. Zijn plan was dan ook om een capsule naar mars te schieten met daarin een plantje in een glazen doos en een camera, om tot de verbeelding te spreken van mensen zodat ze weer over ruimtevaart gingen nadenken. Maar uit zijn onderzoek bleek dat mensen zeker nog wel interesse hadden in ruimtevaart, maar gewoon niet het kostenplaatje zagen. Voor mensen was ruimte mooi, maar duur en daarom onnodig. Dat dreef Musk ertoe om ruimtevaart goedkoper te maken. Daarmee kwam het idee van een raket die weer kon landen.

Auto’s

Datzelfde idee had Musk met Tesla. Hij ontdekte dat de kennis voor elektrische auto’s beschikbaar was, maar weinig mensen er brood in zagen naast goedkope auto’s om de kosten van verbruik te drukken. Als inwoner van Californië zag hij allerlei beroemdheden die een Prius hadden voor het klimaat, maar dat die vooral op de oprit stond. Daar kwam het idee van een luxe elektrische auto uit. Dit soort pioniers denken is wat mij er ook toe drijft om mijn steentje bij te dragen, om de wereld door mijn werk een betere plek te maken in de toekomst.

Zelf een idee?

Daarom dan ook deze belangrijke les als je zelf ook wilt gaan innoveren, kijk goed naar de redenen dat iets er nog niet is. Musk zelf moest door onderzoek voor beide bedrijven er achter komen wat de onderliggende redenen waren dat iets nog niet was. Veel mensen willen innovatie, je hoeft enkel het juiste probleem te tackelen.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen