Parkeren in Rotterdam

Ga jij binnenkort een dagje naar Rotterdam? En wil je het liefst met de auto gaan? Dan is het handig om het een en ander te weten over parkeren Rotterdam. Rotterdam is namelijk een grote stad, waardoor je op verschillende plaatsen kan gaan parkeren. Echter zijn de parkeertarieven op iedere parkeer locatie anders. En een dagje Rotterdam is vaak al duur genoeg, dus waarom zou je meer geld uitgeven aan het parkeren van je auto dan nodig is? Zo kun je je auto al heel de dag parkeren in deze stad vanaf €12,50, maar je auto parkeren voor €25,- behoort ook tot de mogelijkheden. Bij welke parkeerplaats je het beste kunt parkeren is afhankelijk van wat je gaat doen.

Wat ga je doen?

Ga je een dagje shoppen in het centrum van Rotterdam? Dan zijn er verschillende parkeerplaatsen dicht bij het centrum waar je je auto kunt parkeren. Zo kun je bijvoorbeeld je auto parkeren in een parkeergarage midden in het centrum. Echter betaal je wel een behoorlijk parkeertarief in deze parkeergarage. Wanneer je dit liever niet doet kun je ook net buiten het centrum parkeren. Je bent dan een stuk goedkoper uit en kunt er voor kiezen om te voet naar het centrum te lopen of om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Echter hoef je natuurlijk net persé te gaan shoppen wanneer je Rotterdam bezoekt. Je kunt ook naar het theater gaan, of een bezoek brengen aan het bekende voetbalstadion van Rotterdam. Bovendien is het mogelijk om de Euromast te beklimmen.

De Euromast beklimmen

Het beklimmen van de Euromast is een hele uitdaging. Dit omdat de Euromast zo’n 185 meter hoog is. Wanneer je op deze hoogte bent, kijk je uit over de zee en zie je allerlei andere bekende bezienswaardigheden. Nadat je de Euromast beklommen hebt, kun je genieten van allerlei culinaire gerechten. Dit omdat je in de Euromast kunt dineren. Rotterdam heeft dus veel meer te bieden dan je misschien in eerste instantie denkt. Wanneer je nog nooit in deze stad bent geweest, is het aan te raden om hier eens meerdere dagen naartoe te gaan. Dit omdat je in deze stad van alles kunt doen. Wanneer je besluit om met de auto naar deze stad af te reizen, kun je vooraf een parkeerplaats reserveren.

Vooraf reserveren

Bij verschillende parkeergarages en parkeerplaatsen in Rotterdam kun je vooraf reserveren. Het is slim om dit te doen zodat je verzekerd bent van een parkeerplaats. Je kunt gemakkelijk online reserveren. Wanneer je dan aankomt bij een parkeergarage zullen de slagbomen automatisch opengaan. Dit omdat de camera die bij de slagboom hangt je kenteken herkent. Je kenteken kun je namelijk alvast invullen op het moment dat je een parkeerplaats reserveert. Kortom ga goed voorbereid op reis naar Rotterdam en reserveer vooraf je parkeerplaats bij één van de verschillende parkeergelegenheden. Dit zodat je niet hoeft te zoeken naar een parkeerplek.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen