Hoe wordt Virtual Reality (VR) voor trainingen ingezet?

Virtual reality is een computergegenereerde omgeving die door een speciale VR-bril kan worden bekeken. Als gebruiker krijg je een realistische ervaring. Interactie is een enorm voordeel dat via VR kan worden gebruikt. Een virtual reality trainingen geniet een sterk groeiende belangstelling. Een Pico Neo 2 VR bril review zet je in de goede richting.

Kortom, ho wordt VR voor training nu precies ingezet?

VR inzetten om je industriële bedrijfsprocessen te verbeteren

Het gebruik van virtual reality heeft veel voordelen voor verschillende stadia van de industriële bedrijfsprocessen. VR-technologie wordt steeds vaker gebruikt om industriële bedrijfsprocessen te verbeteren.  Dat varieert van VR-training tot VR-verkoopapplicaties.

Training en presentatie

VR kan op veel manieren gebruikt worden binnen een bedrijf. Door toepassing van virtual reality wordt het opleiden van nieuwe medewerkers effectiever. Het dragen van een VR-bril kan zelfs  levensbedreigende situaties voorkomen. Door klanten een unieke productervaring van VR te bieden, kunnen ze je uw producten beter begrijpen. Ze moet ze niet steeds zelf  verduidelijken wat je product doet, ze kunnen het allemaal zelf ontdekken.

Koppelen met eigen hardware

Virtual Reality heeft een technologie ontwikkeld om je hardware of besturingssysteem eenvoudig en draadloos te koppelen aan een virtuele omgeving. Je kunt je medewerkers niet beter voorbereiden.

Waarom kan VR, AR of MR je industriële bedrijfsprocessen verbeteren?

De industrie bevindt zich in een onvermijdelijke transformatie, waarbij digitalisering een centrale rol speelt, ook wel Industrie 4.0 genoemd. De sector staat voor grote uitdagingen, zoals een gebrek aan geschoold technisch personeel en het inschakelen van buitenlandse experts. Digitale technologie speelt hierbij een sleutelrol. Door te investeren in slimme industrieën kunnen bedrijven zich voorbereiden op de toekomst. Virtual Reality biedt virtuele, augmented en mixed reality-oplossingen voor alle fasen van de industriële cyclus.

Rondleiding met Virtual Reality (VR) 

Heb je een groot kantoor of een bedrijf met een bijzondere werkstijl? Dan is het organiseren van een rondleiding het gebruik

Service op afstand met VR- bril

Veel bedrijven zetten monteurs in voor allerlei servicewerkzaamheden. Ze weten perfect wat er moet gebeuren. Het probleem is meestal dat het enkele dagen kan duren om een ​​technicus te in te schakelen. Met virtual reality kun je een groot aantal diensten op afstand aanbieden via een VR-bril.

Stress trainingen met de VR- bril

Het is moeilijk om mensen te trainen in situaties die ze niet vaak tegenkomen. Door de toepassing van virtual reality kunnen veel stress oefeningen gegeven worden precies zoals ze zich in de praktijk voordoen. Hierdoor kun je betere resultaten behalen en krijg je een nieuwe dimensie in training. Denk hierbij aan het wegnemen van vliegangst, hoogtevrees of claustrofobie. VR is ook zeer geschikt voor het trainen van gedrag bij calamiteiten.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen