Werken in een magazijn, is het iets voor jou?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Wellicht is werken als magazijnmedewerker dan iets voor jou. Binnen de logistiek werken vaak studenten die naast hun studie wat willen bijverdienen, maar ook kun je vaak als fulltimer aan de slag binnen deze branche. Vooral nu de online detailhandel nog steeds grote groei blijft doormaken, zijn er altijd wel nieuwe magazijnmedewerkers nodig. Ook voor bijvoorbeeld een groot industrieel bedrijf kun je als magazijnmedewerker aan de slag. In dit blog lees je meer informatie over het beroep, waarmee je je kunt oriënteren op de arbeidsmarkt.

 

Werken als magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met de opslag van goederen en de goederenstromen binnen een magazijn. Je hebt dan ook te maken met diverse werkzaamheden, zoals het inscannen van goederen, het laden en lossen van vrachtwagens, het sorteren van goederen, het verwerken van binnenkomende orders en retouren, het verplaatsen van goederen en het klaarmaken van orders. Zo heb je eigenlijk altijd wel een taak beschikbaar die goed bij jou past. Let wel op dat je werkgever voor sommige taken eist dat je in bezit bent van aanvullende certificaten en (rij)bewijzen. Als je bijvoorbeeld op een vrachtwagen moet rijden, dan moet je in bezit zijn van je Vrachtwagen theorie. Deze kun je halen bij ABC Rijopleidingen.

 

Rijden op een heftruck

In een magazijn vind je vaak verschillende machines en apparaten, waaronder heftrucks. Binnen de heftrucks zijn er dan ook weer diverse soorten waar je mee te maken kunt krijgen, zoals elektrisch heftrucks. Als magazijnmedewerker kun je een heftruck gebruiken om pallets te verplaatsen. Hiervoor zal je werkgever je waarschijnlijk eerst een cursus laten volgen. Deze cursus is niet verplicht, maar omdat je dient aan te kunnen tonen over voldoende specifieke deskundigheid te beschikken om een heftruck te besturen is het certificaat erg handig. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan theorie over wet- en regelgeving en gevaren en risico’s en krijg je praktijklessen. Na het positief afsluiten van het examen krijg je zo jouw eigen heftruckcertificaat.

 

Niet onderschatten

Voor sommigen is het niet helemaal duidelijk wat de waarde van een magazijnmedewerker is en onderschatten zij het werk nog wel eens. Echter ben je als magazijnmedewerker juist onwijs belangrijk voor een bedrijf. Goederen moeten nu eenmaal op de juiste plek in het magazijn staan voordat deze verkocht kunnen worden en de registratie van de voorraad dient op een secure manier te gebeuren. Doe je dat niet, dan loopt het bedrijf omzet mis. En als je retourzendingen niet verwerkt, krijgen de klanten ook hun geld niet terug. Als magazijnmedewerker heb je dus wel degelijk een belangrijke rol binnen de organisatie.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen