Een doorlopende reisverzekering voor je roadtrip door Europa?

Heb je zin om zelf Europa te gaan ontdekken en wil je dat met de auto gaan doen? Dan is het aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je kunt, ook in Europa, voor veel onverwachte zaken komen te staan en, het is echt zo, een ongeluk zit in een klein hoekje. Je moet er niet aan denken dat je ergens langs de kant van de weg je auto in vlammen ziet opgaan en je geen mogelijkheid meer hebt om thuis te komen. Een doorlopende reisverzekering, die je gewoon zelf online kunt afsluiten, kan je behoeden voor veel onzekerheid en veel gedoe.

Een doorlopende reisverzekering is al snel interessant

Ga je een paar weken op reis met de auto door Europa? Of ga je twee keer per jaar een weekje op pad? Dan is een doorlopende reisverzekering al interessant. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het vergeten "aan" te zetten van je reisverzekering. Jij en je verzekering zijn er altijd klaar voor om te vertrekken. Je moet alleen nog even een camping of een hotelletje boeken en je kunt op weg. De doorlopende reisverzekering is ook een goed idee als je niet zelf gaat rijden, maar in het vliegtuig of in de trein stapt om je reis te maken.

Koffer kwijt? Met een goede reisverzekering is dat geen drama

De chaos op Schiphol duurt maar voort. Er zijn mensen die al vanaf het begin van de vakantie hun koffer niet meer terug hebben gevonden. Dat is natuurlijk erg vervelend en het kan zijn dat er spullen in je koffer zitten waar je aan gehecht bent. Wanneer het sec om de waarde gaat is het, met een goede doorlopende reisverzekering, echter geen probleem. Je bent dan verzekerd tegen het kwijtraken van spullen door diefstal of anderszins. Check je voorwaarden goed voor je op reis gaat.

Wat nu als je nieuwe koffer bij het eerste gebruik al stuk gaat?

Koffers zijn duur. Je koopt, als je op reis gaat, een goede koffer en je verwacht daar jaren mee te kunnen doen. Voldoet de koffer echter niet aan je verwachtingen? Dan moet je deze kunnen terugbrengen en je geld terug kunnen krijgen. Gaat de verkoper daar niet in mee? Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan je dan helpen. Al is het wel belangrijk dat het conflict nog niet bestond of aanstaande was toen je deze verzekering ging afsluiten. Een rechtsbijstandverzekering is altijd een goed idee. Je staat er niet alleen voor!

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen