Waar GPS al niet goed voor is?!

Gps staat voor Global Positioning System en is een systeem dat al sinds 1967 bestaat. Natuurlijk is door de huidige technologische ontwikkelingen de Gps ook voor steeds meer dingen ingezet. Eerst was het alleen een systeem dat werd gebruikt door de strijdkrachten van de Verenigde Staten, maar nu wordt het voor veel doeleinden ingezet. Het Gps systeem is dus voor allerlei dingen handig, waaronder voor werkgevers. Wil je meer weten over hoe dit ingezet kan worden door jou als werkgever en hoe dat precies werkt? Lees dan hieronder verder in mijn blog.

Verizon Connect

Het bedrijf Verizon Connect heeft bedacht om Gps in te zetten voor een doel. Namelijk voor werkgevers om hun voertuigen te volgen tijdens werktijden. Dit kan handig zijn voor jou als werkgever omdat je zo vanaf afstand controle kunt uitoefenen. Je hoeft dus alleen maar in te loggen en alles is inzichtelijk. Dit bespaart geld, want je hebt maar één werknemer nodig om dit te doen en je hoeft niet naar een bepaalde locatie om deze controle uit te oefenen. Hieronder lees je meer over het technische gedeelte en wat de voordelen zijn voor de werknemers.

Hoe werkt het?

Door het volgsysteem zijn alle chauffeurs tijdens hun diensten te volgen op een live kaart. Het maakt dus niet uit of ze aan het rijden zijn of even pauze houden, ze zijn altijd te zien. Daarnaast worden de ritten automatisch geregistreerd door de software met exacte tijden en routes. Ook kun je hierdoor als werkgever in contact staan met de chauffeurs en kun je in een opslag zien welke voertuigen onderhoud nodig hebben.  Hierdoor kun je makkelijker aan de wet voldoen.

Werknemers

Voor de werknemers is het heel fijn als met het Gps volgsysteem wordt gewerkt. Dit is namelijk veiliger voor de chauffeurs, omdat het systeem precies aangeeft wanneer ze pauze moeten houden. Te veel uren achter elkaar rijden is natuurlijk niet goed voor de focus op de weg en hierdoor kunnen sneller ongelukken gebeuren. Dit is ook precies waar de wet in het plaatje past. Want ook volgens de wet mogen de chauffeurs niet te lang achter elkaar rijden. Een groot voordeel voor de werknemers dus, maar ook een nog een klein voordeel voor jou als werkgever. Daarnaast is het zo dat het systeem veel doet en de werknemers weinig handelingen hoeven uit te voeren. Ook dit is veiliger tijdens het rijden en natuurlijk eenvoudiger voor de werknemers.

Schade

Tot slot kan het voor zowel de werknemer en werkgever heel prettig zijn bij ongelukken als het softwaresysteem van Verizon Connect wordt gebruikt. Naast de Gps functie, heeft het namelijk ook nog andere handige functies. Zo kan bij schade heel makkelijk achterhaald worden wie het ongeluk heeft gemaakt en wie aansprakelijk is voor de schade. Dit voorkomt veel gedoe en uitvechten in de rechtszaal. Hierdoor zullen de werknemers bij een ongeluk minder psychische schade ondervinden, ongeacht of zij schuld hadden in het ongeluk of niet. En u kunt als werkgever optreden als professionele partij en ofwel bewijs tonen ofwel de schuld van uw werknemer erkennen.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen