De voordelen van een leaseauto: het zijn er heel wat

Biedt jouw werkgever je een leaseauto aan? Dan is de kans groot dat je dit aanbod juichend accepteert. Een paar uitzonderingen daargelaten, is het namelijk voor bijna iedereen handiger en goedkoper om voor een dergelijke regeling te kiezen dan om het aanbod af te slaan, en te kiezen voor een reiskostenvergoeding. Woon je in een binnenstad van een grote stad, en kun je de auto nergens kwijt? Dan kan het handiger zijn om te kiezen voor het OV, en ook als je de auto niet echt nodig hebt kan het beter zijn de regeling aan je voorbij te laten gaan. Voor veel mensen geldt echter dat een leaseregeling juist veel voordelen heeft.

Minder hoge aanschafkosten en geen omkijken naar verzekeringen en schade

Een nieuwe auto aanschaffen is duur, heel duur. Zeker als je voor een nieuw model kiest, en ook nog eens een beetje mooie. Je zal zeker niet de enige zijn die een lening af moet sluiten om deze hoge aanschafprijs in één keer te kunnen betalen. Biedt je werkgever je een leaseauto aan, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken. Geen aanschafkosten, maar een vast bedrag per maand. En is de auto onderdeel van je beloningspakket, dan betaalt de werkgever vaak (een groot deel van) deze kosten. Ook naar verzekeringen heb je geen omkijken meer, net als naar de wegenbelasting. En heb je een keer schade? Ook dan hoef je doorgaans de rekening niet zelf te voldoen, al kan dat per regeling verschillen.

Lage kosten bij uitsluitend zakelijk gebruik

Besluit je de leaseauto alleen zakelijk te gebruiken? Dan zal je dat middels een kilometerregistratie moeten bewijzen aan de Belastingdienst. Voor een auto die alleen zakelijk wordt gebruikt gelden namelijk andere, voordeligere fiscale regels dan voor auto’s die ook privé op de weg rijden. Door een rittenregistratie kun je aantonen dat de auto niet toch privé wordt gebruikt, zodat de voordeligere regeling gebruikt kan worden. Gelukkig kan het bijhouden van deze registratie dankzij GPS tegenwoordig helemaal automatisch gebeuren. Op deze manier rij je tijdens je werk, en ook op de heen-en-terugreis in een lekkere auto, zonder dat je dit extra kosten oplevert.

Regelmatig een nieuwe auto uitzoeken

Of je de auto nu alleen zakelijk of ook privé gebruikt, in de meeste gevallen geldt dat het leasecontract een looptijd heeft van een jaar of vier. Hierna mag je weer een nieuwe auto uitzoeken en hier een paar jaar in rondrijden. Zeker wanneer je dol bent op auto’s, en het liefst altijd in het nieuwste model rijdt, is dat een heel groot voordeel. Iedere paar jaar een nieuwe auto kopen, dat is behoorlijk kostbaar. Bij een leaseregeling is dat niet het geval, en ervaar je iedere paar jaar het heerlijke moment van het in gebruik nemen van een gloednieuwe auto.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen