Waar moet je rekening mee houden bij private lease

Op het moment dat je graag een private lease auto wilt hebben dan kan je dit regelen via XLEasy. Tegenwoordig is private lease een populaire manier om auto te rijden. Dit komt doordat je voor een behoorlijk vast en laag bedrag per maand een nieuwe auto kan rijden zowel in Nederland als bijna elk ander Europees land. De kosten voor onderhoud, reparaties, wegenbelasting en verzekering vallen binnen je maandbedrag en worden betaald door het private lease bedrijf. Om deze reden heb je hier geen omkijken meer naar en dat is een prettig gevoel. In veel gevallen is private lease goedkoper dan een nieuwe auto kopen of geld voor de aankoop te lenen.

Hoe wordt het maandbedrag bij private lease vastgesteld

Als je besluit om private lease te gaan autorijden dan wil je natuurlijk wel graag weten wat er effect heeft op het vaste maandbedrag. Om te beginnen is de looptijd van belang. Hoe langer je met je private leaseauto rondrijdt, hoe goedkoper je maandelijkse bedrag zal zijn. De contracten worden vaak voor 24, 36, 48 of 60 maanden afgesloten. Tevens het aantal kilometers dat je per jaar verwacht te rijden zijn van belang. Hoe meer kilometers je per jaar maakt, hoe meer je auto zal slijten en hierdoor heeft je auto meer onderhoudsbeurten nodig. Als laatste hangt het er ook nog vanaf welke auto je uitkiest en hoe duur deze kost. Als je een kleine compacte stadsauto uitkiest dan betaal je maandelijks minder dan als je kiest voor een ruime en grote auto.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij private lease

Op het moment dat je besluit om een private lease contract af te sluiten dan zal je financiële situatie gecheckt worden bij het BKR. In de toekomst als je een hypotheek wilt afsluiten dan zal je registratie van je private lease mee worden genomen om de beslissing hoeveel je kan lenen hiervoor. Daarnaast zal je zelf nog eventuele verkeersboetes moeten betalen en de kosten voor de brandstof of stroom die je verbruikt. Het is vaak mogelijk om bij leasemaatschappijen mooie deals of acties te vinden, omdat de voorraden van de auto’s groot worden ingekocht. Tevens kan je ervoor kiezen om een elektrische auto te leasen. Altijd handig als je graag rondrijdt in de nieuwste technologie en snufjes. Als je kiest voor een private lease auto dan kan je altijd terecht bij xleasy.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen