Een auto leasen

Meer en meer kiezen ervoor om een auto te leasen in plaats van er zelf eentje te kopen. Tegenwoordig heeft niet iedereen meer de financiële middelen om een nieuwe auto te kopen, maar wanneer je toch in een goede auto wil rijden zonder daarbij de extra kosten te moeten betalen, is leasen vaak een goede optie. Leasen is er in meerdere varianten en daarom is het ook aan te raden om jezelf goed in te lezen voordat je de keuze maakt tot een bepaalde variant hiervan. Daarnaast kunnen de kosten per soort auto erg verschillen bij het leasen. Wanneer je een A klasse Mercedes of Audi wil leasen zal je uiteraard meer gaan betalen dan wanneer je een Fiat Panda leaset. Daarom is het goed om te weten wat de beste manier van leasen voor jou zou zijn. 

 

Private lease

De meeste mensen kiezen als particulier zijnde tegenwoordig voor de private lease variant. Bij deze manier van leasen betaal je een vast maandelijks bedrag aan het bedrijf waarvan je de auto leaset. In ruil daarvoor zal het bedrijf alle verzekeringen, pechhulp en het onderhoud van de auto regelen. Dit zijn bij het bezitten van een eigen auto kosten die bij elkaar opgeteld flink kunnen oplopen. De benzine moet uiteraard altijd zelf betaald worden, aangezien dit uiteraard afhankelijk is van de hoeveelheid kilometers die er per maand gereden zullen worden.  Dit gecombineerd met het feit dat je zelf het type auto kan uitkiezen, maakt dat je het leasen uiteindelijk zo duur kan maken zoals je dat zelf zou willen. Het grote voordeel ervan is alleen dat je door het vaste maandelijkse bedrag geen onverwachtse kosten zal hebben aan de auto. Dit kan over een aantal maanden dan ook geld besparen in vergelijking met het bezitten van een auto. 

 

Simpel vergelijken

Er zijn natuurlijk veel verschillende aanbieders van leaseauto’s. Daarom is het verstandig om alle aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Zo zal je erachter komen welke leasemaatschappij en welke auto voor jou de beste optie zal zijn. Het vergelijken van private lease kan simpel online gedaan worden en hoeft dan ook niet al te veel tijd te kosten. Wel is het aan te raden om de tijd ervoor te nemen, contracten duren meestal namelijk minimaal een jaar. Het maximale aantal jaren bij het leasen van een auto ligt meestal rond de vijf jaar. Op deze manier kan jij dus zelf jouw eigen leaseauto uitkiezen en zo zal jij een auto vinden dat voor jou de beste optie is. 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen