Het beste seizoen om je motor te verkopen

De temperaturen in Nederland komen steeds vaker boven de 20 graden en daarmee is het prachtig weer om met de motor er op uit te gaan. Je ziet ze ook steeds vaker op de weg rijden. Motorrijden is een ongekend populaire hobby voor veel Nederlanders en wordt dan ook door het hele land uitgeoefend. Nu het CBR weer examinanten mogen ontvangen beginnen de aanvragen bij de het CBR en de rijscholen binnenstromen voor het halen van het motorrijbewijs. Daarnaast is het in de zomer ook veel lekkerder om motor te rijden omdat het een stuk droger is en koeler als in de auto. Voor velen daarom een goede reden om nu te starten met rijlessen. 

Motorseizoen 

De zomer is natuurlijk het echte motorseizoen. Heerlijk warm weer, de zon die schijnt en prachtige stukken om te rijden in heel Nederland. Het is daarom ook niet gek dat veel mensen in het voorjaar richting de zomer er voor kiezen om hun motorrijbewijs te halen. Als zij dan het motorrijbewijs in bezit hebben moet er natuurlijk ook een motor aangeschaft worden. Daarom is de verkoop van motoren in de zomer ook onwijs in trek. Veel mensen hebben net hun rijbewijs en willen dan gelijk een motor kopen. Als je als consument een nieuwe motor wil kopen of je wil stoppen met motorrijden, kun je het beste in de zomermaanden de motor verkopen. Omdat meer mensen in deze maanden op zoek zijn, heb je een grotere kans dat je jouw motor snel kunt verkopen. Daarnaast kun je vaak ook iets meer geld vragen voor je motor in de zomer omdat er op dat moment meer vraag is naar een motor. Veel motorrijders rijden namelijk niet in de winter en kopen daarom ook geen motor in de winter. Simpelweg omdat ze op dat moment toch niet gaan rijden.

Tweedehands motoren zijn ontzettend populair. Pas op latere leeftijd kopen de meeste motorrijders een nieuwe motor. Motor rijden is vaak een hobby die mensen erbij doen en willen of kunnen daarom niet een dure motor aanschaffen. Het is ook aan te raden om een tweedehands motor te kopen als je net begint met motor rijden. Zo kun je nog even oefenen en meer ervaring opdoen. Het is natuurlijk zonde om met je gloednieuwe motor schade te rijden. Daarom is de tweedehands motor markt altijd erg populair bij beginnende maar vaak ook bij ervaren bestuurders. Dit komt omdat de nieuwprijs van een motor ongeveer gelijk staat aan een kleine personenauto. Koop en verkoop daarom op het juiste moment je motor. Dit kan namelijk aardig wat euro’s schelen. 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen