Kom meer in beweging op je werk!

Onlangs is er een onderzoek uitgevoerd naar hoe lang mensen gemiddeld per dag zitten. Bij iemand die op kantoor werkt komt dit al snel gemiddeld uit op zo’n 8 tot 10 per dag. Het meeste werk wordt zittend uitgevoerd, in de pauze ga je zittend je broodje eten, met een beetje pech zit je ook nog eens tijdens je reis en ’s avonds plof je na een lange dag weer op de bank. Dat vele zitten is allesbehalve goed voor onze gezondheid. Onze doorbloeding wordt slechter en we zijn te weinig actief bezig. Maar hoe kun je nou meer beweging in je dagelijkse routine brengen? Dat vertellen we je graag in dit blog.

Kies een andere manier van reizen

Ja, het is ontzettend fijn om met de auto naar je werk te gaan maar als we het hebben over meer beweging is dit alles behalve de beste oplossing. Tenzij je, je auto op 20 minuten loopafstand zet van je werk, dan zien we de auto’s door de vingers. Heb jij alleen helaas niet dezelfde discipline? En dat hebben maar weinig mensen! Dan kun je er beter voor kiezen om een ander vervoersmiddel te kiezen. Lopend naar je werk is wat ons betreft natuurlijk het allerbeste maar helaas staat de afstand dit niet altijd toe en dat begrijpen we. Is je werk wel dichtbij genoeg om te fietsen? Ga dan vaker op de fiets. Heb je geen goede fiets thuis? Dan is dit de gelegenheid om een nieuwe aan te schaffen. Er bestaan tegenwoordig hele mooie dames- en herenfietsen waar jij maar al te graag mee naar je werk wilt fietsen. Is fietsen helaas ook geen optie? Kies er dan voor om met het openbaar vervoer te gaan. En om op deze plek aan te komen neem je dus gewoon de benenwagen of die ene mooie fiets te al te lang niet uit de schuur is geweest.

Een ommetje op je werk

Het is natuurlijk gezellig om met zijn allen een broodje te eten maar wist je dat een ommetje tijdens je pauze net zo gezellig kan zijn? Verzamel een paar collega’s en ga in je pauze even een blokje om. Zeker als het weer het toelaat is het een fijne manier om te bewegen maar ook om even te ontspannen. Wat frisse lucht doet de concentratie trouwens ook ten goede. Je kunt er ook voor kiezen om met de rokers mee naar buiten te gaan. Je hoeft natuurlijk niet te roken maar je bent wel weer even buiten en je hebt een paar stappen gezet. Wat ook een ideale manier is om meer te bewegen is om zelf je koffie te halen. Het is natuurlijk hartstikke lief van je collega’s dat ze elke keer wat voor je meenemen maar zo kom je natuurlijk nooit uit die stoel. Dus voortaan zelf op en neer naar de keuken.

Naast bovenstaande voorbeelden hebben we natuurlijk nog veel meer tips voor je over hoe jij meer kunt bewegen. Benieuwd geworden? Hoe dan ons blog goed in de gaten!

Volgend artikel

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen