Autoleasing: inventarisatie van de LOA-markt

Leasing, en in het bijzonder één van de vormen daarvan, leasing met koopoptie (LOA), is de afgelopen jaren op meerdere vlakken zeer succesvol geweest. Steeds meer huishoudens, maar ook professionals maken er gebruik van. Dit is een lening die veel mensen krijgen om gloednieuwe auto's te kopen bij een leasemaatschappij zoals ald automotive. De reden: de flexibiliteit van deze financieringswijze die breekt met de codes van conventionele kredieten.

Een bloeiende markt sinds het midden van de jaren 2010

De leasemarkt in het algemeen, en in het bijzonder die van de auto, heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt sinds medio 2010. Deze nieuwe manier van financiering van de aankoop van een auto heeft veel succes gehad bij huishoudens, maar ook bij steeds meer, met vakmensen.

Met autoleasing kan je een nieuw voertuig verwerven zonder het vanaf het begin te moeten kopen, dat wil zeggen zonder de totale aankoopkosten te dragen en zonder een eerste bijdrage. Dit is een vorm van huur die over het algemeen tussen de drie en vijf jaar duurt en waarvan de maandelijkse betalingen, meestal lager dan die van een traditionele lening, regelmatig en vooraf vast staan. Ze kunnen ook diensten zoals voertuigonderhoud of verzekeringskosten integreren. Na een vaste periode bij aanvang van de lease is het mogelijk om het voertuig te kopen en eigenaar te worden.

Dit succes van autoleasing, vooral bij huishoudens, is te danken aan de voordelen die het kan bieden. Ten eerste stelt het het beheer van hun budget veilig en vergemakkelijkt het. Het is dan een kortlopend contract dat een grote flexibiliteit biedt en u ten slotte in staat om een ​​tijdje een high-end voertuig te bezitten, waarvan de aanschaf met conventionele financiering te duur zou zijn, en vaak van voertuig te wisselen.

Een steeds bloeiendere markt dankzij professionals

De autoleasemarkt, die al sterk was dankzij particulieren, vertrouwt men meer en meer op de zakelijke vraag om zich nog verder te ontwikkelen. De aanschaf van een nieuw voertuig betekent een zeer belangrijke investering voor een groot aantal professionals die toch een bedrijfswagen nodig hebben voor hun activiteit.

Autoleasing biedt bedrijven dus de mogelijkheid om de kosten van één of meerdere professionele voertuigen veilig te stellen en nauwkeurig te voorspellen. Ook voor hen is het een goede manier om hun wagenpark eenvoudig te vernieuwen en bijvoorbeeld te kiezen voor een voertuig dat voorop loopt in de laatste technologische ontwikkelingen.

De tendens van de autoleasemarkt om de laatste jaren meer gedragen te worden door professionals. Maar dreigt het niet, althans voor een tijdje, te worden ondermijnd door de Covid-19-crisis die tegenwoordig in veel landen woedt?

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen