Band of brothers

Van de week had ik een klein realisatie momentje, waar ik graag over wil vertellen. Ik speelde vroeger altijd samen met mijn twee broertjes. We hadden altijd gedeelde hobby’s en spelletjes. Meestal lego, maar vaak ook kaartspelletjes of buiten spelen met vrienden. Dit waren onze gezamenlijke fascinaties, hier konden we met elkaar helemaal in opgaan. Voor buitenstaanders zullen we echt een aparte taal hebben gesproken. Nu is iedereen opgegroeid en heeft ieder zijn eigen pad gekozen. En daarmee ook zijn eigen hobby’s.

De technicus

Zo heeft mijn oudste broertje sinds kort een motor. Al sinds kinds af aan wilde hij graag motorrijden, ook al waren mijn ouders het daar niet helemaal mee eens. Maar nu hij zijn motorrijbewijs heeft houdt niks hem tegen. Hij heeft een oude bmw k 100 opgekocht en is deze nu helemaal aan het opknappen. Ik kijk dan vol bewondering toe. Zelf heb ik er niet zo veel verstand van, maar hij kan er uren over vertellen. Ook heeft hij mij de wereld van de motogadget uitgelegd: een hele reeks aan producten en snufjes waarmee hij zijn motor kan upgraden. Dit varieert van spiegels, lampen, tot vintage snelheidstellers. In februari gaat hij naar zijn eerste motor evenement in de Jaarbeurs van Utrecht. Hij vroeg mij mee, maar ik heb vriendelijk afgeslagen. Ik geloof dat het een dag is vol motoren, gekke shows en entertainment: alles wat een motorliefhebber maar kan wensen.   

De muzikant

Mijn jongste broertje heeft juist een hele andere hobby gevonden, namelijk trombone spelen. Hij was altijd al met muziek bezig. Vanaf zijn achtste speelde hij piano, en daarna heeft hij ook nog een tijd gitaar gespeeld. Hij speelde dan ook met de schoolband en diverse andere bandjes mee. Maar sinds een jaar speelt hij nu trombone. Een van de lastigste blaasinstrumenten om jezelf eigen te maken, heb ik me laten vertellen. In tegenstelling tot een trompet heb je geen ventielen die je in kan drukken. Je moet echt je spiergeheugen trainen om de juiste posities te onthouden. En dan moet je tegelijkertijd je lippen nog goed aanspannen voor de juiste hoogte, én het ritme natuurlijk goed spelen.

De sporter

Zelf ben ik juist heel veel met sporten bezig. Ik verzin steeds nieuwe manieren om mezelf lichamelijk uit te dagen: bootcamps, nieuwe vechtsporten uitproberen, triatlons, et cetera. Eigenlijk nooit te lang hetzelfde, maar altijd nieuwe dingen.

Ik was aanvankelijk bang dat dit verschil in interesses zou leiden tot een kloof tussen ons. Dat we elkaars taaltje niet meer spreken, en we buitenstaanders zijn voor elkaar. Maar eigenlijk is het alleen maar leuk dat wanneer we samen zijn we elkaar daadwerkelijk iets te vertellen en te leren hebben!

Geef een reactie