Home Algemeen Een taxi in leiden zoeken

Een taxi in leiden zoeken

0
Een taxi in leiden zoeken

Leiden is een schitterende stad met veel geschiedenis en een eigen cultuur. Denk daarbij aan het Leids ontzet op 3 oktober. Hierbij wordt er gevierd dat Leiden bevrijd is geraakt van de spanjaarden in de 80 jarige oorlog. Deze geschiedenis is nog op veel plekken terug te zien. Daarbij dankt Leiden zijn identiteit als studentenstad aan deze periode. Na de bevrijding heeft Leiden als bevrijding namelijk aangeboden gekregen om een aantal universiteiten te openen. Deze universiteiten er nog steeds en dus ook de studenten. Velen wonen ook in de stad Leiden en zijn in het uitgaansleven te vinden. Een populair vervoersmiddel is de taxi in Leiden. Hoe je een betrouwbare partij selecteer vertellen we in dit blog.

Een betrouwbare taxi in Leiden selecteren

In de taxiwereld is veel aan de hand. Met de komst van Uber is er behoorlijk druk komen te staan op de prijs en dit komt de kwaliteit van het taxivervoer niet altijd ten goede. Als je betrouwbaar van A naar B wenst te komen dan is het verstandig kritisch te kijken naar welke partij je selecteert. En zeker bij ouderen vervoer is het belangrijk dat je kunt bouwen op de partij die gaat vervoeren. In de regio Leiden zijn een aantal grotere taxi bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Eén van die partijen is LTC Leiden. LTC staat voor Leidse Taxi Centrale. Dit een bedrijf die in een breder perspectief personenvervoer aanbiedt. Zo is er het reguliere taxi vervoer zoals we dat allemaal wel kennen. Maar daarbj wordt ze ook veel ingezet voor personenvervoer bij senioren. Dit zijn vaak de busjes waarin meerdere personen tegelijk vervoert kunnen worden. Dit is een mooi voorbeeld van een geronmmeerd bedrijf waar je van op aan kunt. Wellicht een wat hogere prijs, maar kwa prijs kwaliteit is het goed.

Personenvervoer en Corona

In deze tijd ligt het personenvervoer wat complexer doordat we te maken hebben met Corona en de bijbehorende 1,5 meter maatschappij. Met z'n drieën tegelijk in een taxi in een personenauto is er niet meer bij. Veel taxibedrijven hebben daarom maatregelen genomen. Zo worden er minder personen vervoert in grotere auto's of bussen. Op deze manier kan toch de 1,5 meter georganiseerd worden en kunnen mensen toch nog van A naar B vervoert worden. Heel belangrijk voor mensen die hier afhankelijk van zijn en daardoor niet in een isolement komen.