De attributies van een motor

Het hebben van een motor heeft vele voordelen, waardoor ook wel veel mensen er eentje hebben. Al gaat het om files vermijden of snel door het verkeer gaan, het kan allemaal met een motor. Bij het hebben van een motor gaan een paar attributies die erg belangrijk zijn om te hebben, naast het hebben van een motorrijbewijs en de motor zelf natuurlijk. Maar wat zijn deze attributies eigenlijk?

Motorverzekering

In Nederland is het verplicht om een voertuig te verzekeren voordat het gebruikt kan worden. Zo ook de motor. Hier komt de motorverzekering te pas. Een motorverzekering helpt om schade te dekken, zowel schade die wordt opgelopen als veroorzaakt. Er bestaan verschillende soorten verzekeringen, omdat er verschillende soorten motorrijders zijn. Allereerst is er de WA- verzekering, die schade dekt die aan een derde partij toegebracht worden. Daarnaast is het WA Beperkte Casco- verzekering. Deze verzekert diefstal en schade buiten de schuld van de eigenaar. Als derde is er de WA Volledig Casco- verzekering, die ook wel Allrisk verzekering wordt genoemd. Deze verzekering heeft alle functies van de WA Beperkte Casco- verzekering, plus buitenkomende pech en schadevergoeding van kleding en de helm. Als laatste is er nog de WA Volledig Casco- verzekering + 3 jaar aanschaf. Deze verzekering geeft volledige zekerheid, waarbij de motor voor drie jaar is verzekerd. Afhankelijk van het type motor komen op de verzekeringskosten nog exacte kosten. Om precies te weten wat er betaald wordt per maand, kan iemand de motorverzekering berekenen.

Kleding en accessoires

De tweede attributie die elke motorrijder nodig heeft, is correcte kleding en accessoires op de motor. De correcte kleding is hierin vooral belangrijk, omdat dit bescherming biedt voor het lichaam als iemand valt. Er bestaan verschillende soorten motorkleding, gemaakt van verschillende stoffen, dus er zal voor iedereen wel iets te vinden zijn om te dragen bij het rijden op de motor. De motorhelm is toch wel het belangrijkste onderdeel van een motorpak. Het beschermt immers het hoofd, wanneer er een ongeluk gebeurt. Daarnaast is het nog belangrijk om een goede motorjas, motorbroek, motorlaarzen en -handschoenen te hebben. Het is belangrijk dat motorkleding comfortabel zit en niet te warm is.

Er bestaan speciale oordoppen om gehoorbeschadiging tegen te gaan. De motor zelf maakt veel geluid en ook het verkeer kan erg luid zijn, waardoor er een risico ontstaat op gehoorbeschadiging. De oordoppen zorgen ervoor dat dit risico iets wordt verlaagt.

Checken van de motor

Als laatste puntje is het altijd belangrijk om de motor te checken voordat er op gereden wordt. Denk bijvoorbeeld aan de lichten, het olieniveau en of alle benodigde papieren op zak zijn. Het checken van de motor hoeft niet al te lang te duren, maar er kan veel veiligheid brengen voordat iemand op de weg gaat.

Als de bovenstaande puntjes worden gevolgd, ben je volledig klaar om lekker een eindje te gaan rijden!

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen