Een deelauto is een fijne mogelijkheid

Wat nu als jij met je gezin in hartje Amsterdam woont en een dagje naar familie in de Achterhoek wilt? Of wat als je in het centrum van Den Haag woont en voor zaken naar Roosendaal moet? Ga je dan met het openbaar vervoer? Dat is natuurlijk een mogelijkheid. Het is echter veel gemakkelijker om gebruik te maken van een deelauto. Je bent dan niet afhankelijk van anderen en kunt gaan en staan waar je maar wilt. Een eigen auto is, zeker als je in de stad woont, niet altijd nodig. Maar een deelauto staat altijd voor je klaar. Zo heb je een auto als je die nodig hebt en geen auto als je er geen nodig hebt. Dit bespaart flink op de kosten. Je hoeft immers geen verzekeringen en wegenbelasting te betalen als je gebruik maakt van een deelauto. Deze kosten lopen gewoon door als je een eigen auto hebt. Ook als je deze auto maar weinig gebruikt.

Een uurtje boodschappen doen of een weekendje weg? Het kan met een deelauto

Het voordeel van een deelauto is dat je deze naar believen kunt inzetten. Ga je één keer per week uitgebreid boodschappen doen, dan is het fijn om te weten dat er een deelauto voor je klaarstaat. Wil je met je partner gezellig een weekendje weg? Ook dan is een deelauto dé oplossing. Je kunt een auto reserveren op ieder gewenst moment. In de app is dat zó geregeld!

Ook zakelijk autodelen is een goede oplossing

Niet alleen privé is het delen van een auto een fijne oplossing. Ook steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Zakelijk autodelen wordt steeds bekender, zeker nu we massaal zoveel mogelijk thuis aan het werk zijn en veel (lease) auto’s dus niet de kilometers maken waarvoor ze zijn aangenomen. Maar ook voor veel ZZP’ers is zakelijk autodelen een goede optie. Als je maar incidenteel een afspraak buiten de deur hebt, dan is het nergens voor nodig om een eigen auto te bezitten.

Het delen van een auto is goed voor je portemonnee

Met meer dan 2050 deelauto’s in heel Nederland, in verschillende grote steden en op de grotere treinstations, is een auto altijd dichtbij. Hierdoor kan het ook voor jou interessant zijn om gebruik te gaan maken van zo’n auto. Je betaalt alleen voor de tijd dat je er in rijdt en de kilometers die je maakt. Geen gedoe met verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud. Zelfs de pechhulp is inbegrepen!

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen