Je hoeft geen ondernemer te zijn voor een shortlease auto

Ik ben een van de mensen die letterlijk altijd pech gehad heeft met zijn auto’s. Mijn Bora kreeg lekkage in de achterruit, die ik pas opmerkte toen de schimmel al door de bekleding gevreten had. Mijn Peugeot 306 bleek koelvloeistof te lekken en daar kwam ik achter toen de motor vastliep. Een Volvo 440 was de goedkope oplossing, ware het niet dat ik daar de koppeling onder weg wist te rijden en de Audi A6 bleek niet heel goed bestand te zijn tegen een kop-staartbotsing. Die kon direct naar de sloop. Ik was er zo ontzettend klaar mee dat ik het liefst de rest van mijn leven zonder auto zou zitten. Maar dat is geen optie wanneer je landelijk wilt wonen.

Onverwachte kosten en autopech

Toen ik me op een autoforum beklaagde over het feit dat onverwachte kosten en autopech een loden last geworden waren en ik geen auto meer durfde te kiezen, werd ik eerst uitgelachen. Er zijn altijd mensen die het beter weten en je vertellen dat het kiezen voor een TFSI-motor ook gewoon een beginnersfout is. Maar daar had ik natuurlijk weinig aan. Gelukkig reageerde er ook iemand die wel een oplossing had. Een shortlease auto was volgens hem (of haar) dé oplossing. Gewoon een auto leasen, zonder onverwachte kosten en altijd de mogelijkheid om het contract aan te passen en een andere auto te kiezen wanneer ik weer zoveel pech zou hebben.

Maar een shortlease auto is alleen voor ondernemers – toch?

Ik dacht altijd dat je alleen een auto kunt leasen wanneer je ondernemer bent. Een shortlease auto was dus niets wat ik overwogen had, omdat ik geen ondernemer ben. Ik werk gewoon in loondienst. Toen ik op de website van de leasemaatschappij keek die aangeraden werd op het forum, zag ik echter direct al dat een shortlease auto ook voor particulieren beschikbaar is. Zou dit de oplossing zijn die me weer achter het stuur zou kunnen krijgen?

Ja, de shortlease auto was een échte oplossing

Ik zit nu in de achtste maand van mijn leaseovereenkomst en het is nog nooit zo prettig geweest om auto te rijden. Voor het eerst in mijn leven weet ik exact wat ik per maand betaal om auto te rijden. Alle kosten worden betaald door de leasemaatschappij. Geen kosten voor reparaties of het zoeken naar rare problemen zoals ik bij alle vorige auto’s had die ik reed. Voor het eerst stap ik elke ochtend met een gerust hart achter het stuur om de sleutel om te draaien van mijn shortlease auto.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen