Wat te doen bij een aanrijding?

Het komt helaas vaker voor dat er een aanrijding is. Hierbij kan dit op erg veel verschillende manieren veroorzaakt worden. Wanneer er een aanrijding is, schrik je natuurlijk erg. Hierdoor kan het zijn dat je in paniek raakt en niet goed weet wat je moet doen. Handig is het dus om je goed voor te bereiden om te voorkomen dat je niet weet wat je moet doen mocht je ooit belanden in een aanrijding. Hieronder lees je meer over wat je moet doen bij een aanrijding!

Zorg voor veiligheid

Wanneer er een aanrijding heeft plaatsgevonden, is het van belang dat je eerst rekening houdt met de veiligheid voor jezelf en anderen. Denk hierbij aan het mogelijk bellen naar 112. Dit is alleen nodig wanneer er echt gewonde zijn door de aanrijding, dus bij een aanrijding zonder letsel schade is dit niet noodzakelijk. Wanneer er wel een gewonde is, is het van groot belang dat je de gewonde niet verplaatst. Hierdoor kun je het mogelijk alleen maar erger maken. Zorg er in ieder geval voor dat de omgeving weet dat er wat aan de hand is en voorkom mogelijke andere gevaren. Wacht dan tot de hulpdiensten er zijn en die regelen de rest voor je. 

Het verzamelen van bewijs

Op het moment dat iedereen veilig is, kun je aan de slag met het verzamelen van bewijs. Je wilt er natuurlijk wel achter komen hoe de aanrijding heeft kunnen plaatsvinden. Denk bij het verzamelen van bewijs aan het maken van foto’s, maar ook het noteren van gegevens en wanneer er een politie bijkomt ook dit dossier. 

Wat te doen bij letselschade?

Een aanrijding is nooit fijn, maar wanneer er ook daadwerkelijk letselschade is opgelopen natuurlijk al helemaal niet. Op het moment dat dit letsel door een ander komt, kun je hier een vergoeding voor krijgen. Hierbij moet dit wel geaccepteerd worden door de andere partij. Wanneer dit niet gedaan wordt, kun je een letselschade advocaat vragen om jou te helpen. Hierdoor kom je uiteindelijk tot de juiste beslissing en krijg je mogelijk een vergoeding voor de schade. 

Kleine aanrijding

Een kleine aanrijding komt vaak voor. Hierbij rijd je bijvoorbeeld per ongeluk langs een auto of bots je zacht tegen een auto bij het stoplicht. Verstandig hierbij is het om even naar een veilige plek te rijden. Hierdoor voorkom je verkeershinder en mogelijke andere onveilige situaties. Samen vul je het schadeformulier in en al snel kun je je rit weer voortzetten en de schade snel laten maken. 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen