Exclusieve auto kopen? Let hierop!

Een exclusieve auto is iets wat iedereen wel wilt. Voor vele mensen is het een kippenvel moment wanneer er eentje langs rijdt. Of het nou een Ferrari met een gillende v12, of een superluxe Bentley is maakt voor vele niet uit. Het zijn allemaal prachtexemplaren. Exclusieve auto’s worden beschouwd als ‘duur’. Daarom heeft DBS Automotive voor u een aantal tips zodat u weggegooid geld kunt voorkomen!

Exclusieve auto importeren

Een exclusieve auto importeren in het buitenland kan erg voordelig zijn. Echter moet dit wel op de goede manier gebeuren. Op de volgende dingen moet u letten:

  1. Check of de kilometerstand klopt. Er worden in Duitsland vaak kilometerstanden van auto’s teruggedraaid. Dit heeft veel invloed op de waarde van de auto.
     
  2. Klopt het onderhoudsboekje altijd? Nee. De onderhoudsbeurten kunnen ook door een universele garage worden uitgevoerd. Om er zeker van te zijn dat er niets veranderd is in het boekje, kunt u het chassisnummer checken.
     
  3. Prijs te laag van de exclusieve auto waarin u geïnteresseerd bent? Dan is het noodzakelijk om te kijken of er geen verborgen schade is aan de auto. Ook teruggedraaide kilometerstanden kunnen een reden zijn voor een ‘verdacht’ lage prijs.

Nieuw of 2e hands?

Dé grote vraag bij het kopen van een exclusieve auto. Zou ik voor €10.000,- minder een tweedehands auto kopen, of zou ik toch voor een gloednieuwe auto gaan. Het is een lastige keuze maar wél uw eigen keuze. Voor meer zekerheid kunt u een tweedehands auto beter wel bij een betrouwbare dealer kopen . Een tweedehands auto importeren van een particulier is riskant. Wij raden het niet direct af om uw exclusieve importauto te kopen bij een particulier maar er zitten wél een aantal voorwaarden aan. Wanneer u voor een goede prijs bij een betrouwbare particulier een auto kunt kopen is dit natuurlijk wat goedkoper omdat er geen dealer ingeschakeld hoeft te worden.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen