Handige informatie over een slimme laadpaal voor thuis

De ontwikkelingen binnen de autobranche volgen elkaar in razendsnel tempo op. Er komen steeds meer elektrische auto's bij en consumenten kiezen er ook steeds vaker voor om een dergelijk model aan te schaffen. De nieuwe modellen zien er strak uit, hebben een steeds grotere actieradius en brengen je dus verder dan dat de eerste modellen konden. Persoonlijk is dat een van de belangrijkste punten waar ik op let bij de aanschaf van een elektrische auto. Ik heb namelijk geen zin om continu te moeten laden onderweg. 

Ondertussen heb ik een elektrische auto besteld en deze wordt binnenkort geleverd. Nu wil ik graag ook een slimme laadpaal voor thuis zodat ik de auto heel makkelijk kan opladen. Hierdoor stap ik iedere ochtend in een volgeladen auto en hoef ik mij geen zorgen te maken om een te kleine actieradius. 

De voordelen van een slimme laadpaal voor thuis

Een slimme laadpaal is voordelig omdat het slim inspeelt op de mogelijkheden. Zo kun je ontzettend goedkoop laden met uurprijzen die vaak laag uitvallen. Daarnaast kun je alles goed in de gaten houden met een app die je alles vertelt over de status van het laden. Ook zie je hierin de prijzen zodat je op de hoogte bent van de kosten. Door de slimme laadpaal is het daarnaast ook mogelijk om je auto binnen een mum van tijd vol te laden. De installatie gebeurt snel zodat je er niet teveel last van hebt.

Let bij het selecteren van een laadpaal type goed op de benodigde certificeringen voor veiligheid. Dit zorgt voor een soepele installatie en bovenal voor veiligheid. 

Wat zijn de kosten voor een privé laadpaal?

Wat gaat een prive laadpaal kosten? Er is een aantal werkzaamheden dat dient te worden verricht voor het installeren van een laadpaal voor thuis. Zo dient in sommige gevallen de meterkast te worden uitgebreid. Ook dient er te worden gegraven om stroom aan te leggen. Verder heb je de installatie van de laadpaal zelf, deze kan aan een wand worden bevestigd maar wordt soms ook als losse paal geleverd. Dat zijn allemaal factoren die meespelen in de prijs. Die prijs varieert tussen de €150,- en de €1.000,-

De kosten voor personeel zijn hier nog niet in meegerekend. Natuurlijk dien je dus vooraf een investering te doen, maar als je veel rijdt en de paal veel gebruikt dan ben ik er zeker van dat je dit op termijn terug zal gaan verdienen. Zoek dit in ieder geval goed uit van tevoren en vraag offertes op. 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen