Home Financieel & Zakelijk Hoe te handelen in crypto anno 2022

Hoe te handelen in crypto anno 2022

0
Hoe te handelen in crypto anno 2022

Het is waarschijnlijk alweer een paar jaar geleden dat je voor het eerst hoorde over cryptovaluta. Op een gegeven moment was daar die hype rondom Bitcoin waar je echt niet meer omheen kon. Anno 2022 kun je nog steeds handelen in cryptovaluta. Mocht je nog steeds interesse hebben en durfde je tot nu toe nog niet de stap te maken. Wat zijn cryptovaluta en wat kan je verwachten in 2022.

Wat is crypto?

Crypto is digitaal geld. Het grootste verschil tussen crypto en ‘gewoon’ geld is dat crypto decentraal zijn. Dit betekent dat er geen overheid of bank heerst over je geld, maar het internet is de baas over je geld. Een betaling gaat via het internet, maar is wel van de ene persoon naar de andere persoon en de bank of overheid komt er niet tussen.

Een van de oudste cryptomunten is Ethereum. Wat Ethereum ook gelijk anders maakt dan Bitcoin is dat Ethereum een opensourceplatform is en daarnaast ook een miningnetwerk. Het is een gedecentraliseerd computerplatform. Het platform draait op duizenden computers tegelijk en draait op de coins ether. De prijzen schieten nog wel eens omlaag en omhoog en hierdoor is het lastig te bepalen wat de prijs van Ethereum doet. Ethereum verwachting 2022? Begin december zou je zeggen dat het heel goed gaat met de munt. De munt stond namelijk op het hoogste bedrag ooit. Daarna daalde de munt alleen maar en was het eind januari gehalveerd in prijs.

Dat de munt zo snel daalde in prijs hoeft niet per se erg te zijn. Als je kijkt naar de gemiddelde prijzen per jaar zie je wel degelijk een flinke stijging. Zo was de hoogste prijs van Ethereum in 2016 nog 18,26 euro en in 2022 612,10 euro. Met als uitschieter dus eind 2021 de prijs van 4192 euro. Dat de prijs nu rond de 2000 euro ligt, is in vergelijking met een paar maanden eerder behoorlijk laag. In vergelijking met een jaar eerder valt dat best wel mee.

Exit-strategie

Je las al dat de prijs van crypto best wel kan fluctueren. Het is niet zomaar een markt zonder zorgen waar je instapt. Om je risico’s te beperken kan het verstandig zijn om een duidelijk plan op te stellen voor je zelf: wanneer crypto verkopen? Je kunt hier doelen inzetten waar je je aan moet houden als je er realistisch over nadenkt. Zonder de emoties die er vaak bijkomen kijken als de prijs hard daalt of stijgt.