Opladen voor de volgende rit met een laadpaal thuis

Oplaadpalen, je ziet ze steeds vaker, ze worden tegenwoordig meer geplaatst in de woonwijken en natuurlijk ook langs de snelwegen. Veel meer mensen gaan elektrisch rijden en denken mee om een steentje bij te dragen aan het milieu. Dat is alleen maar goed! Maar het kan natuurlijk voorkomen dat er geen oplaadpaal bij je in de buurt is en dat je jouw elektrische auto aan het begin van de woonwijk moet zetten. Onhandig! Een laadpaal thuis zou dan een oplossing kunnen zijn, zo weet je altijd dat er plek is om je auto op te laden voor de volgende rit. Wel zo fijn!

Denk ook aan je portemonnee!

Een laadpaal thuis is goedkoper dan openbaar opladen. Tegenwoordig is het ook niet meer erg duur om laadpalen aan te schaffen, zeker in combinatie met zonnepanelen. Een laadpaal thuis kost ongeveer €550,-. Zonnepanelen winnen zichzelf natuurlijk ook nog eens terug. Door een laadpaal thuis te laten plaatsen en je auto thuis op te laden scheelt dus de helft van de kosten. Zo kan je kosten besparen in je portemonnee en daar weer leuke dingen van doen.

Laadpalen helpen mee aan het milieu

Als je een elektrische auto of een hybride auto hebt, dan is het aan te raden om na te denken om een laadpaal thuis aan te schaffen. Er zijn verschillende laadpalen beschikbaar, zoals een laadpaal die bevestigd kan worden aan de muur of een paal die gemonteerd kan worden in de grond. Laadpalen kunnen de auto opladen met bijvoorbeeld eigen groene stroom, dit kan bijvoorbeeld stroom zijn van de zonnepanelen. Heel slim! Als je al zonnepanelen op het dak hebt liggen, dan is het zeker een aanrader om naar laadpalen te kijken, omdat dit flink in de kosten kan besparen en ook nog eens goed is voor het milieu.

Er zoveel meer voor terugkrijgen

Je ziet heel veel laadpalen langs de snelwegen staan, maar langs de snelweg je auto opladen is vele malen duurder dan je elektrische auto opladen in een woonwijk bijvoorbeeld. Om helemaal goedkoop uit te zijn, dan moet je een eigen laadpaal hebben, een laadpaal thuis, dan kan je er zelfs voor kiezen om met jouw eigen groene stroom je elektrische auto op te laden. De kosten van je elektrische auto opladen thuis of in stad scheelt de helft van de prijs! En het voordeel van een eigen oplaadpaal is dat je altijd weet dat je een parkeerplek hebt.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen