Zo pas jij de Wagenparkverzekering aan op jouw bedrijf

Een wagenpark bestaat uit alle voertuigen die een onderneming in haar bezit heeft. De risico’s zijn dan ook per bedrijf verschillend. De risico’s voor een autoverhuurbedrijf zijn bijvoorbeeld heel anders dan die voor een verhuisbedrijf, taxibedrijf of transportbedrijf. Daarom kan het lastig zijn om een juiste en passende verzekering te vinden. Met een Wagenparkverzekering kun je jouw wagenpark op maat verzekeren.

Stap 1: Verdiep je in de mogelijkheden en vraag waar nodig om hulp

Er zijn veel verschillende mogelijkheden bij het afsluiten van een Wagenparkverzekering omdat elk bedrijf anders is. Het is daarom belangrijk dat je goed uitzoekt welke risico’s jij met jouw bedrijf loopt en welke risico’s je wilt verzekeren. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van je wagenpark, het type voertuigen en voor welke doeleinden jouw wagenpark wordt gebruikt. Sluit dus nooit zomaar een verzekering af, maar verdiep je eerst in wat voor jouw bedrijf van toepassing is. Kom je hier niet uit? Vraag dan een expert of verzekeraar om hulp.

Stap 2: Stel jouw eigen verzekering samen

Nadat je je hebt verdiept in de risico’s van jouw bedrijf, kun je je gaan oriënteren. Let er hierbij op dat niet alle verzekeraars hetzelfde aanbieden. In de basis heb je de Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) verzekering voor al je bedrijfsvoertuigen. Daarnaast kun je bij de meeste verzekeraars kiezen voor extra opties, zoals een verzekering voor schade en diefstal van je voertuigen (casco). Ook zijn er speciale mogelijkheden voor grote wagenparken. Op internet vind je vaak overzichten van verschillende bedrijfsverzekeringen.

Stap 3: Het bijhouden van je verzekeringszaken

Nadat je de verzekering hebt afgesloten, is het belangrijk dat de gegevens up-to-date blijven. Dit wil je ook online kunnen regelen. Denk hierbij aan het gemakkelijk inzien van polissen en nota’s, het aanpassen van gegevens of het aan- en afmelden van bedrijfswagens op het moment dat er binnen jouw onderneming iets verandert. Check daarom bij je verzekeraar of je dit online kunt inzien en aanpassen. Op deze manier hoeft het je niet onnodig veel tijd te kosten en kun jij zorgeloos je onderneming blijven runnen.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen