Wanneer is een auto van de zaak een must?

Kun je kiezen voor een auto van de zaak? Dan is het handig om te weten wanneer het handig is om een auto van de zaak te nemen. Als je voor je werk veel kilometers maakt omdat je regelmatig klanten bezoekt of dagelijks aan het forenzen bent, is een auto van de zaak iets waar je veel profijt van kunt hebben. Er bestaan veel verschillende regelingen om ervoor te zorgen dat je een auto tot je beschikking hebt. Sommige bedrijven lenen bijvoorbeeld wel auto's uit, maar die mogen alleen voor zakelijke doeleindes gebruikt worden. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld geen auto gebruikt voor privédoeleindes. Voor je baas is het uiteraard wel belangrijk dat je op pad kunt voor werkgerelateerde klussen ergens anders in het land. Andere werkgevers besluiten soms dat je de auto van de zaak in moet leveren als je voor langere tijd ziek wordt. Daarom is het slim om kritisch te kijken naar de voorwaarden. In deze blog lees je meer over de voordelen van het hebben van een auto van de zaak.

De voordelen van een auto van de zaak

Auto's kunnen duur zijn door de maandelijkse en jaarlijkse kosten zoals de verzekering en onderhoud, om nog maar te zwijgen over de aanschaf. Een auto van de zaak is vaak onderdeel van je loon en daarom kun je veel geld besparen als je hiervoor kiest. Natuurlijk kun je kiezen voor een goedkope tweedehands auto waarvan je weet dat je er niet lang in zult rijden, maar met een mooie auto van de zaak maak je altijd een goede indruk. De meeste bedrijven bieden je een nieuwe auto aan en het zijn vaak goede wagens. Dus het zou zomaar kunnen dat je dit zelf niet kunt betalen.

Kilometers maken in een mooie wagen

Door een auto van de zaak te nemen krijg je de kans om in een auto rond te rijden die je zelf niet zou kunnen betalen. Als je zzp'er bent is het mogelijk om je auto op de zaak te zetten, maar dat is niet in alle gevallen voordelig. Zoek dus van te voren goed uit of je er profijt van hebt. Bij de meeste bedrijven is het mogelijk om uit een aantal modellen te kiezen en vaak kun je ook uit een aantal kleuren kiezen. Kun je zelf in een keer een auto kopen? Dan is het een goed idee om alsnog te vergelijken of wel echt kan. Met een auto van de zaak weet je zeker dat je goed voor de dag komt.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen