Zakelijk leasen van een auto

Als ondernemer wil je maar met één ding bezig zijn namelijk ondernemer en daarom zoek je allerlei manieren om dingen uit te besteden en uit handen te geven. Een van de dingen die erg gemakkelijk is en je veel tijd en regelen bespaart is een leasemaatschappij inschakelen voor je zakelijke wagenparkbeheer. Want bijhouden wanneer een auto weer een beurt moet hebben, of zorgen over het betalen van de verzekering en de wegenbelasting, wanneer welke auto vervangen moet worden en daarnaast ook de kosten van een investering in een wagenpark is een hoop rompslomp die door het uit te besteden voor jezelf het allemaal een stuk eenvoudiger maakt.

Voordelen van zakelijk leasen

Als je over een zakelijke lease spreekt, zijn er een aantal voordelen die op dit gebied opvallen en die dus in je voordeel werken. Als eerste is er een vast bedrag per maand wat je verschuldigd bent aan de leasemaatschappij. Voor dit bedrag gebruik je dus een auto die van de leasemaatschappij is en die je voor een periode leaset. Binnen deze afspraak, maak je ook een inschatting over het aantal kilometers. Het tweede voordeel is dat de rest allemaal geregeld wordt door de leasemaatschappij. De verzekering van de auto, de wegenbelasting zitten bij een zakelijke lease allemaal in die vaste prijs.

Eenvoudig

Het gemak van leasen wordt door veel grote bedrijven en ondernemingen allang gezien en vindt daarom ook binnen die bedrijven voldoende aftrek. Uit onderzoek en ervaringen van de leasemaatschappijen is echter gebleken dat de MKB-onderneming, deze manier veel minder ontdekt heeft. Terwijl het concept eenvoudig en doeltreffend is. Door de juiste afspraken te maken en deze in een leasecontract vast te leggen voorkom je onverwachte uitgaven. Heb je beschikking over een vervangende auto als dit nodig mocht zijn en kan je op de juiste manier het vervoer naar je klanten eenvoudig regelen.

Maatwerk leasecontracten

Elke leasemaatschappij kent een grote hoeveelheid contracten. Kijkend naar je persoonlijke en zakelijke situatie is het altijd mogelijk om een contract samen te stellen en hierbij is juist maatwerk de kracht van de overeenkomst. Wat voor auto wil je precies, hoeveel kilometers denk je op jaarbasis de auto te gebruiken, zijn twee voorbeelden van vragen die bij het maatwerk van toepassing zijn. En het voordeel van dit maatwerk is ook dat je contract past bij de manier waarop je onderneemt. Gemakkelijk een maandelijkse factuur zonder zelf na te hoeven denken over de randzaken die bij het autorijden horen. Eenvoudiger kan het bijna niet.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen