Een APK keuring is wettelijk verplicht en belangrijk

Wanneer je wilt dat jouw auto in de toekomst nog veilig zijn kilometers kan maken met jou achter het stuur, dan zul je goed voor je auto moeten zorgen. Natuurlijk laat je de jaarlijkse onderhoudsbeurten uitvoeren door een BOVAG erkend garagebedrijf. Dat hoeft lang niet altijd de autodealer te zijn. De dealer is natuurlijk precies op de hoogte van de do's en don'ts, maar er zijn bedrijven die voor veel minder geld hetzelfde onderhoud perfect kunnen uitvoeren. Daar heb je geen dealer voor nodig. Dat geldt net zo voor de APK keuring. Een APK keuring is wettelijk verplicht. Is de auto goedgekeurd? Dan mag deze de weg op. Is de auto afgekeurd? Dan moeten de gebreken eerst verholpen worden en moet een nieuwe APK keuring plaatsvinden.

Wanneer moet de APK keuring plaatsvinden?

Niet iedere auto moet ieder jaar voor een APK keuring. Heb je een nieuwe benzineauto gekocht? Dan hoeft deze de pas na 4 jaar voor het eerst gekeurd te worden. Daarna hoeft de auto 4 jaar lang maar om het jaar gekeurd te worden. Pas na deze periode komt de verplichting voor een jaarlijkse APK keuring om de hoek kijken. Heb je een nieuwe diesel gekocht? Dan moet de auto na 3 jaar ieder jaar gekeurd worden. Voor een nieuwe elektrische auto gelden dezelfde regels als voor een nieuwe benzineauto.

Wat als je een tweedehands auto hebt gekocht?

Dan krijg je daar een keuringsbewijs bij. Op dit keuringsbewijs staat precies wanneer het tijd is voor de volgende APK keuring. Het kan, zeker bij een particulier gekochte tweedehands auto, verstandig zijn om de onderhoudsbeurt wat naar voren te halen. Je weet dan zeker dat de auto optimaal werkt en de kans is dan groter dat deze door de keuring komt. Verwacht je (dure) reparaties om de auto door de keuring te kunnen krijgen? Wacht dan niet tot het laatste moment. Je mag de auto al twee maanden voor de uiterste datum opnieuw laten keuren. Zo voorkom je dat je met een ongekeurde (en dus onverzekerde!) auto de weg op gaat.\

Waar kun je terecht voor de keuring?

CarProf  heeft vestigingen door heel Nederland. Er is dus vast een vestiging bij jou in de buurt. De naam zegt het al: CarProf is een professioneel garagebedrijf dat voldoet aan meer dan alle eisen die worden gesteld aan een APK-keuringsstation. Ze kunnen je adviseren en informeren over alle verschillende mogelijkheden. Het is ook mogelijk om je auto bij CarProf in onderhoud te doen. Dan heb je goed onderhoud voor een prima prijs.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen