Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een old timer?

Er zijn veel Nederlanders die een old timer beschikken. Dit zijn prachtige auto’s die niet meer geproduceerd zijn en ook ouder dan 25 jaar oud zijn. Mocht je ook lekker willen touren door Nederland in een prachtige oldtimer, dan zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Voor oldtimers gelden immers andere regels dan nieuwe en moderne voertuigen. Wil je weten waar je rekening mee moet houden? Lees dan vooral even verder!

 

Je hebt een blauwe kentekenplaat nodig

Wanneer je een oldtimer gaat importeren uit het buitenland, bijvoorbeeld een oude Chevrolet Impala uit de Verenigde Staten, dan moet je voor je oldtimer ook een kentekenplaat aanvragen. Zonder kentekenplaat mag je niet op de Nederlandse wegen rijden. Je moet geen normaal oranje kentekenplaat aanvragen, maar het is juist de bedoeling dat je een blauwe kentekenplaat gaat aanvragen. Blauwe kentekenplaten worden voornamelijk gebruikt door Taxi’s, maar je moet de blauwe kentekenplaat aanvragen die voor oldtimers geschikt is. Dit kun je doen bij de RDW, maar ook kun je ze laten maken bij een andere partij. 

 

Vrijstelling van wegenbelasting

Een van de grootste voordelen van het hebben van een oldtimer, is dat je geen wegenbelasting hoeft af te dragen aan de Nederlandse Belastingdienst. Dat heeft ermee te maken dat het voertuig ook ouder dan 25 jaar oud is. Hierdoor is het mogelijk om op jaarbasis veel geld te besparen en dat maakt het zeker aantrekkelijk om in een oldtimer te gaan rijden. Dit houd ook meteen in dat er geen BPM betaald hoeft te worden als je een oldtimer gaat importeren vanuit het buitenland. Wil je meer over deze regels te weten komen? Dan is het aan te raden om eens een gesprek te voeren met de Nederlandse Belastingdienst. 

 

Onderdelen zijn moeilijk te krijgen

Een auto is een machine en dat is bij een oldtimer zeker niet anders. Een oldtimer kan dus ook stuk gaan en als er nieuwe onderdelen nodig zijn, dan kan dat voor veel gedoe zorgen. Dat heeft er dan ook mee te maken dat er geen onderdelen meer geproduceerd worden voor zulke voertuigen. Het kan soms voorkomen dat je maanden geen gebruik kunt maken van de oldtimer omdat je lang moet zoeken naar de onderdelen. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen hun oldtimer laten onderhouden door een specialist. Deze specialist heeft een uitgebreid netwerk en kan makkelijk de nodige onderdelen vinden. 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen