Voordelen van het huren van een koelcontainer

Waarom zou je een koelcontainer aanschaffen als je hem ook heel makkelijk kan huren? Hieronder staan een paar redenen waarom het een enorme aanrader is voor jezelf en je producten om de koeling te huren.

Opslag

Een koelcontainer is bedoeld om een grote hoeveelheid aan producten te kunnen blijven koelen om ervoor te zorgen dat producten niet bederven, of simpelweg gekoeld geleverd kunnen worden. Om dit soepel te kunnen doen heb je een grote opslag nodig. Dit kan een koelcontainer bewerkstellingen. Het fijne aan het huren van een koelcontainer is dat je dus een opslag hebt, maar deze niet in bezit hoeft te hebben. Je kunt deze opslag gebruiken voor heel veel verschillende soorten doeleinden. Een voorbeeld is de opslag voor dranken die je nodig hebt op een festival of andere evenementen, maar een koelcontainer kan ook van pas komen als cateraar of simpelweg het afleveren van producten bij een winkel, een markt, etc.

Koeling

Bij het koelen van producten komt meestal toch wat denkwerk om de hoek kijken. Voor een groot aantal producten heb je namelijk de juiste koeling nodig, of het kan zijn dat producten op een bepaalde temperatuur gekoeld moeten worden. Er kan in principe een onderscheid gemaakt worden tussen koelcontainers en vriescontainers. Ondanks dat dit verschil wel helder is, is het een aanrader om van te voren na te vragen wat er handig is wat betreft je vracht of je producten.

Termijnen

De huur is bij de meeste bedrijven heel flexibel. Je kan een koelcontainer huren voor eenmalig gebruik, maar het is ook absoluut mogelijk om voor een langere termijn te huren waardoor het eigenlijk veel voordeliger is om te huren in plaats van te kopen. Als je zeker weet dat je de koelcontainer jaren nodig hebt, dan is het natuurlijk een ander verhaal maar in principe is huren  vaak relatief een stuk goedkoper omdat je alleen betaald voor de tijd waarin je de container nodig hebt.

Kosten

Daarbij komt ook dat een hoop kosten gedekt worden door het verhuurbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud of beschadigingen (wanneer dit niet door eigen toedoen komt in ieder geval). In het geval dat er een storing is, hoef je dit ook niet zelf op te lossen maar is het bedrijf meestal beschikbaar om het op te komen lossen. En zeker in het geval dat er gekoelde producten in de container staan, is dit erg belangrijk. Bij een storing is de kans altijd aanwezig dat de producten bederven.

 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen